Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Гуманний тернопільський суд випустив під заставу небезпечного злочинця

У Тернополі суд випустив під заставу небезпечного злочинця, якого звинувачують у крадіжці, нанесенні тілесних ушкоджень та погрозі вбивством.

Нагадаємо, минулого тижня тернопільські правоохоронці затримали небезпечного злодія, який намагався пограбувати чуже помешкання. Про те, що у квартирі перебуває стороння особа, тернополянка побачила через веб-камеру й викликала поліцію.

– До нас надійшло повідомлення від жінки, яка будучи на роботі, мала можливість подивитися, що в неї робиться вдома, – розповідає керівник обласної поліції Олександр Богомол. – Сім’я встановила вдома веб-камеру, яку під’єднала до інтернету. Камера працювала в онлайні, як відеореєстратор, накопичуючи інформацію. Побачила, що в квартирі ходить стороння особа, злочинець. Зателефонувала чоловікові й викликала поліцію.

Чоловік приїхав додому на кілька хвилин швидше за поліцію. Виходячи з ліфта на своєму поверсі, помітив, що двері до їхньої квартири зламані, а з квартири виходить злочинець із сумкою.

Помітивши чоловіка, злодій відразу витягнув бойовий пістолет з бойовими набоями й пригрозив вбивством власнику квартири. Вони разом вийшли на вулицю. Між чоловіками сталася сутичка й злодій наніс власникові квартири тілесні ушкодження. Однак потерпілий не розгубився й заблокував двері в будинку. На місце події якраз приїхала поліція, яка, власне, й затримала злочинця.

Як з’ясували правоохоронці, ним виявився 50-річний мешканець Львова, раніше судимий. До того ж злодій зі стажем. У нього також вилучили дуже багато відмичок, якими він міг би відкрити будь-які двері.

– Ми зібрали достатньо доказів його причетності до злочину, – каже Олександр Богомол. – Тернопільський міськрайонний суд взяв його під варту, але визначив 128 тисяч гривень застави. Звичайно, підозрюваний її вніс і вийшов на волю. Прокуратура подала апеляцію і я сподіваюся, що наші гуманні судді будуть думати не лише про злочинців, яких можна випустити за кілька тисяч гривень застави, а й про людей, тому що цей злодій міг у будь-який момент відкрити вогонь і вбити потерпілого або когось із наших поліцейських.

Галина ТИХА

Спіймали чотирьох наркодилерів, які малювали по Тернополю “Telegram – сладості” (ВІДЕО)

Тернопіль стає небезпечним для життя