Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Начальник жеку, якого назвали боржником, каже, що нікому нічого не винен

Начальник одного з тернопільських жеків Ярослав Могильський, якого звинуватили у накопиченні боргів за комунальні послуги, зазначає, що озвученого на сесії міськради боргу не існує, оскільки послуги не надавалися, а ОСББ у колишньому гуртожитку комбайнового заводу відсутнє.

комуналка_боргиЗ приводу оприлюдненої інформації про борг Ярослав Могильський надіслав роз’яснення на електронну пошту “Галасу”.

– Депутат міської ради Іван Сороколіт неправдиво виклав на сесії міської ради інформацію, що я принципово відмовляюся платити за комунальні послуги по Лук’яновича 3,  і  закликав депутатів не голосувати по моєму зверненню на укладання договору земельного сервітуту по вул. М.Кривоноса, 1. – зазначає Ярослав Могильський у своєму роз’ясненні. – У виступі депутата Сороколіта І.Л. сказано, що я заборгував за квартплату понад 3000 грн. і не вказано якому підприємству я заборгував. Я не відмовлявся платити  і пояснював, що послуги по обслуговуванню не надаються  і сплачуємо кошти на обслуговування кооперативу «Новоком».  Заборгованості перед кооперативом «Новоком» не має.

Пан Могильський зазначає, що просив депутата Сороколіта  звернутися в УЖКГ для роз’яснення по даному питанню, але депутат не хотів вислуховувати.

– Депутат Сороколіт стверджує, що в гуртожитку Лук’яновича 3 створене ОСББ і послуги надаються в повному обсязі. Це неправдива інформація, – зазначає Ярослав Могильський. – В гуртожитку  відсутнє ОСББ і послуги не надаються. В гуртожитку є три під’їзди. В двох під’їздах є будинковий  комітет. В третьому під’їзді створений обслуговуючий кооператив «Новоком», членом якого я  являюся, якому я сплачую кошти на обслуговування.

Чоловік також зазначає, що звертався в міську раду з питанням надання сервітуту не як начальник ЖКК, а як мешканець будинку М.Кривоноса 1.

– По питанню створення обслуговуючого кооперативу «Новоком» повідомляю, що згідно рішення Тернопільської міської ради від 27.11.2002 р.  № 1134  і  протоколу  № 17 засідання Правління ВАТ «Тернопільський комбайновий завод» від 27.03.2003 р. праців-никам ВАТ «Тернопільський комбайновий завод», які стояли на черзі на одержання квартир, надано можливість за власні кошти провести реконструкцію одного із трьох під’їздів гуртожитку за адресою Лук’яновича 3 в осях 1-2 під 24-квартирний житловий будинок на 2-квартирний гуртожиток сімейного типу. Я пропрацював на комбайновому заводі 42 роки, з 1966 по 2008 рік. На черзі на одержання житла знаходився з 1978 р.

Для виконання реконструкції був створений кооператив «Новоком», який складався з 26 членів. Члени кооперативу за власні кошти виготовили проектну доку-ментацію, провели заміну всіх мереж, провели до будинку газопровід і сплачують кошти кооперативу «Новоком» по утриманню і обслуговуванню під’їзду.

Роботи по виконанні реконструкції виконані. Оформлена декларація готовності об’єкта до експлуатації і рішенням міської ради надана в оренду земельна ділянка.

В даний час кооператив «Новоком» займається оформленням реєстрації кімнат.

Статутом кооперативу передбачено після реєстрації кімнат за власником заключити договір на обслуговування або створити ОСББ. – пояснив Ярослав Могильський.

 

 

На Тернопільщині жінка збила двох пішоходів і втекла з місця аварії

Барні нагадали про квартирне питання для бійців Нацгвардії