Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині провели незвичний чемпіонат (ФОТО, ВІДЕО)

168 гібридів кукурудзи та 40 гібридів цукрового буряка виростила на своїх демоділянках компанія «Агропродсервіс». Цього року поблизу Настасова, вже традиційно, провели 7-й Західноукраїнський чемпіонат на кращий гібрид кукурудзи та цукрових буряків.

Цілі, які були спочатку поставлені перед таким заходом, вони себе оправдовують кожного року, тому що ми маємо можливість вже наочно бачити та демонструвати переваги того чи іншого гібриду, культури в різних кліматичних умовах, – розповів Андрій Баран – генеральний директор компанії «Агропродсервіс». І тому таке дослідження важливе для керівників, для спеціалістів, для того, щоб прийняти рішення, які гібриди вирощувати.

Засівали кожен гібрид на ділянці 10 сотих. Кожен з них окремо збирали, вантажили, відправляли в лабораторію на дослідження, щоб визначити найкращий з гібридів.

Ми бачимо гібриди, які вже не перший рік представлені, ми порівнюємо їх при різних умовах. Ми сіяли в один день всі гібриди, в один день їх збираємо. Кожен рік дивимося, що є і стабільні гібриди, а є такі, що в одному році «вистрілив», а в іншому не оправдав. Є й нові гібриди, які представлені тільки перший рік, – розповідає Любов Джурик, агроном-консультант з насінництва ПАП «Агропродсервіс».

Визначали лідерів у кількох номінаціях. Переможцем серед цукрового буряка у двох номінаціях став гібрид від компанії «Бетасід», дистриб’ютором якої є компанія ТОВ «Агріі Україна».

Ми отримали дві нагороди, які є дуже важливі і врожайність коренеплодів тон з гектара, і що найбільш важливо, це є вихід цукру з гектара, тому що реально виробники отримують гроші, перш за все, за вироблення цукру, а не лише за тоннаж який потрібно перевозити, – зазначив Володимир Петрунів, менеджер та експерт з розвитку технологій компанії «Агріі Україна».

Щодо гібридів кукурудзи, цього року результатами здивувала компанія «ФармЗаат», яка тільки з’явилася на українському ринку та перемогла одразу у двох номінаціях.

Ми прийшли з лінійкою кукурудзи німецької селекції, – зазначивІгор Андрієвський, представник компанії «ФармЗаат». В нас лінійка має зареєстрованих 9 гібридів. В процесі реєстрації йде випробування ще інших гібридів в пошуку найкращих варіантів, щоб кукурудза мала кращий врожай та вологовіддачу.

Всього на чемпіонаті своє насіння представляли 18 фірм-оригінаторів кукурудзи та 6 компаній-оригінаторів цукрового буряка.

У Тернополі розшукують 24-річного Івана, який зник ще кілька днів тому (ФОТО)

Підливали ліки в алкоголь, грабували і викидали в лісопосадку: тернопільські правоохоронці затримали групу злочинців