Увімкніть темний режим, який приємніше для ваших очей у нічний час.

Увімкніть режим освітлення, який приємніше для ваших очей у денний час.

Увімкніть темний режим, який приємніше для ваших очей у нічний час.

Увімкніть режим освітлення, який приємніше для ваших очей у денний час.

Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські студенти жаліються на відсутність гарячої води в гуртожитках

Попри відсутність заборгованості та сумлінну оплату за проживання в гуртожитках тернопільські студенти повинні терпіти відсутність гарячої води.

З 4 вересня у Тернополі відключили постачання гарячої води через заборгованість тернополян. Студенти, які проживають у гуртожитках ТНЕУ, обурені й готові вийти на акцію протесту вже 14 вересня.

У Тернопільській міській раді повідомили, «Тернопільміськтеплокомуненерго» не може розрахуватися за спожитий газ з НАК «Нафтогазом Україна», а відтак і надавати населенню послуги з гарячого водопостачання. Також понад 34 мільйони гривень становить заборгованість тернополян за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання. Однак, студенти ТНЕУ стверджують, університет заборгованості щодо оплати за комунальні послуги немає, тоді чому вони не отримують належне.

– Ми не маємо автономії води, а це означає, що залежимо від системи міста. Не лише у нас немає теплої води. Наші студенти сказали, якщо влада не відповість конкретно щодо постачання теплої води в гуртожитки, то 14 вересня вони виходять на мирну акцію протесту, – каже директор студмістечка ТНЕУ Іван Плішко.

Первинна профспілкова організація студентів ТНЕУ звернулася до міністра енергетики та вугільної промисловості України, адміністрації міста Тернополя й директора КП «Теплокомуненерго». У зверненні йдеться про врегулювання питання безпідставного припинення подачі гарячої води у гуртожитки вишу, інакше 14 вересня у Тернополі студенти розпочнуть акцію протесту.

Наразі студенти гріють воду на електричних плитах, що також тягне за собою збитки в оплаті електроенергії. Студенти обурені, оплачують вони за місяць проживання в гуртожитку 435 гривень, у цю суму входить оплата гарячої води.

– Нам складно звикнути до відсутності теплої води. Ми приходимо з пар, зі спортивних змагань і елементарно не можемо помитися. Гріємо воду на електричній плиті, однієї каструлі не вистачає. Приблизно година йде на те, щоб нагріти дві каструлі. А кухня й електрична плита одна на 18 кімнат. Адміністрація дозволила використовувати електричні чайники, але, щоб вистачило води, потрібно чотири рази гріти. Миємося в душі, але він один на чотири кімнати, а це 12 людей. Така процедура повторюється щодня. Цей час могли б використати на важливіші речі, – розповіла студентка третього курсу факультету фінансів Оля Мороз.

Наталя Колодій

У Тернополі відбудуться змагання з веслування на човнах-драконах

Шахраї зазіхають на тернопільських студентів

Back to Top