На Тернопільщині знову подорожчає основний продукт

Вартість хліба може збільшитися. Про це нині відверто заявляють виробники продукції.

За інформацією статистів, ціна на хліб у нашій області і так висока

Ціна хліба на Тернопільщині може далі зростати, – прогнозують виробники. Серед причин збільшення цін – висока собівартість виготовлення хліба через збільшення ставки податку для підприємців і дорожчання енергоносіїв.

Тернопільська область належить до регіонів з високими цінами на хліб і хлібобулочні вироби, – констатує державна служба статистики. Причому місцеві виробники подають хліб дорожче, аніж підприємці з інших регіонів.

«Якість продукції з нашого регіону переважно вища, ніж привезеного хліба. Це підтверджували навіть іноземні експерти. І щоб виготовляти хліб високої якості, то треба і затратити більше. Тому і ціна виходить дещо вища, ніж у привезеного хліба. Було б добре, що споживач теж навчився розуміти такі речі  і підтримувати місцевого виробника своєю купівельною активністю», –  відзначає підприємець Іван Майка.

За інформацією державної служби статистики, середня ціна на хліб в нашому регіоні наразі сягає одинадцяти гривень, це майже на дві гривні більше, ніж у сусідніх областях. До слова, вартість основного продукту може і далі збільшуватися. Підприємці кажуть, що ціноутворення зумовлюватиме не лише собівартість виробництва, а й конкуренція на ринку, пише zz.te.ua.

 

 

12345 (1 Голосів)
Loading...

Автор: Бойко Роман

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *