Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни розповіли, що думають про водіїв маршруток

Що не влаштовує тернополян у поведінці водіїв маршруток та як пенсіонери самі провокують їх на таку поведінку, йдеться в опитуванні.

– Я би не сказав, що дуже по-хамськи, проте, часто не дуже гарно поводяться, але можна миритися із цим, – пояснює свою позицію 76-річний Йосафат Слабий.

22-річна ж Оля Біяк нерідко стає свідком поганої поведінки водіїв.

– Таке трапляється часто, особливо це стосується пенсіонерів, –  каже дівчина. – Коли вони просять проїхати одну зупинку, а ті грубо відмовляють їм. Коли пасажири роблять якісь зауваження на адресу водія, можливо, зашвидко їде або музика не подобається, то вони одразу ж “відгаркуються”.


Комусь щастить, що має власний транспорт.

– Я дуже мало користуюся громадським транспортом, тому мені, на щастя, не доводилося бути свідком грубої поведінки водіїв, – тішиться пенсіонер Володимир Шостак. – Я чув, що є такі моменти, але на власні очі не бачив.

А дехто підмітив зухвалу поведінку не водіїв, а, власне, пасажирів, пише “20 хвилин”.

– Не звертав ніколи на це увагу, насправді, в основному пенсіонери поводять себе у маршрутках по-хамськи, – каже 27-річний кухар Іван. – Не хочуть платити гроші, коли маршрутка доїжджає до кінцевої зупинки, вони не вилазять.

32-річна Тетяна Вербіцька переймається не тільки поведінкою керманичів, а й поганою відповідністю ціни-якості.

– Гострих ситуацій особисто зі мною не траплялося, – каже жінка. – Що найбільше зачіпає, то ставлення до пенсіонерів, це просто жах. Ті люди і так обділені з боку держави, а ще й тут вислухати від водія маршрутки грубі слова. Оцей їхній шансон, що набрид уже всім пасажирам. До того ж немає обліку, скільки пасажирів зайшло, скільки заплатило, адже тут на кожному кроці все треба декларувати. Дуже цікавить, як вони звітують про свій прибуток. Також немає співвідношення якості й ціни проїзду, що прикро.

24-річна Світлана Четверякова за свій невеликий життєвий досвід уже має декілька сумних історій, коли керманичі поводилися зухвало.

– Мене найбільше болить ставлення водіїв до літніх людей, – каже дівчина. – Коли вони хочуть проїхати за пенсійними і часом місць не вистачає, водії просто перед обличчям закривають двері. Був такий випадок, біля автовокзалу (я зараз згадую і у мене сльози на очах). Я стояла на зупинці, а біля мене старенька бабулька, років 80. Під`їжджає маршрутка, я заходжу, а старенька за мною, водій закриває перед нею двері, хоча маршрутка майже повністю була пуста. Він проїжджає 2 метри, зупиняється і далі відкриває двері для людей, щоб ті заходили. Бабця знову біжить і хоче зайти, а він знову закриває двері і це повторюється ще раз.

Декому пощастило із відповідальними водіями.

– Ми їздимо переважно 6 автобусом, наші водії гарно себе поводять, – зауважує 30-річна Надія Ракуш.

У Тернополі водій автомобіля ГАЗ забруднив усю дорогу (ФОТО)

У Тернополі зареєстровано більше тисячі переселенців