Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Цими вихідними тернополян знову кличуть на Майдан

Цими вихідними, 11-12 лютого, в Тернополі знову збирають молодь на головному Майдані міста.

У суботу-неділю проходитиме Всеукраїнський націоналістичний зліт «Соколи Майдану». Крім проведення військових вишколів та патріотичного виховання, відзначатимуть вони ще 123-тю річницю створення організації «Сокіл», яка розпочала свою діяльність зі Львова у 1894 році. До Тернополя з’їдуться «соколи» з різних областей країни.

Програма запланована на два дні. У суботу, 11 лютого, на Театральній площі відбудеться віче, а о 17 год., всіх тернополян запрошують приєднатися до смолоскипного маршу, а потім до покладання квітів до пам’ятників героїв українсько-визвольної боротьби. Завершиться день концертом.

У неділю, 12 лютого, о 12 год., на Театральній площі відбудеться «майданівська» олімпіада серед школярів, де будуть перевіряти знання з «майданівських» дисциплін і виконуватимуть такі завдання – перенесення барикади на найближчу відстань, перенесення пораненого у безпечне місце й надання йому першої медичної допомоги, стрільба.

– Ми хочемо перевірити не лише те, наскільки учасники загартовані, а й подивитися на їхній командний дух, чи знають вони, що таке дух братерства, – каже керівник Тернопільської обласної організації «Сокіл» Ілля Семенець.

Тоді ж 12 лютого на комбайновому заводі буде військовий вишкіл. Приблизно розраховують на 250-300 учасників. Цілий день вони будуть тренуватися за допомогою інструкторів, які пройшли українсько-російську війну або є майстрами спорту по різних категоріях.

Основна мета націоналістичного злету – мобілізувати молодь заради того, щоб вони проникли ідеєю виховання патріотичного духу, зазначають організатори заходу. Саме тому на Майдані ми хочемо зібрати якомога більше молоді, яка б побачила, як творилася й твориться наша історія.

Галина ТИХА

Нерукотворний образ Христа, за сприяння благодійного фонду Ігора Гуди, вирушив на Тернопільщину з Ватикану (Фото)

На Свято зими тернополяни гратимуть у хокей та футбол