Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Свято зими тернополяни гратимуть у хокей та футбол

Микола Круть (зліва), Олександр Смик

Цього року на Свято Зими для тернополян та гостей міста підготували цікаву й насичену програму. Організатори переконують, що їм буде чим дивувати.

Микола Круть (зліва), Олександр Смик

Традиційне в нашому місті Свято Зими, що припадає на Стрітення, відзначатимуть у суботу, 11 лютого. Відбуватиметься дійство у парку ім. Т.Г. Шевченка та на набережній Тернопільського ставу. Всі заходи розплановані протягом цілого дня.

За словами начальника Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради Миколи Крутя, о 10.00 розпочнуться змагання з влучного приземлення парапланеристів на кригу, які кружлятимуть над ставом. Основні змагання із зимового футболу, сноуброду, тощо розпочнуться о 13.00 і завершаться близько 15.00.

– З 10.00 до 13.00 всі заходи відбуватимуться у парку Шевченка біля острівця «Чайка», – каже начальник Управління культури й мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик. – На центральній алеї, що веде до «Острівця Закоханих» будуть відбуватися міжшкільні конкурси снігової скульптури. На водоймі «Чайка» проходитиме міський турнір з хокею, показові виступи спортсменів сноубордистів, лижні перегони, зимовий футбол. На Тернопільському ставі будуть літати парапланеристи. Передбачені й змагання на санчатах, дитячі ігрові програми, спортивні естафети.

Як повідомляють організатори, о 13.00 на набережній біля причалу буде розташована сцена, де з новою програмою виступатиме Муніципальний духовний оркестр «Воля». Власне, оркестр, і розпочне мистецьку складову дійства.

– Мистецька складова починається о 14.00, – продовжує Олександр Смик. – Це буде театралізоване дійство зустрічі зими з весною, виступи фольклорних обрядових колективів, дитячий концертний блок, ігри і конкурси для дорослих, змагання на крижаному стовпі, концертні виступи тернопільських виконавців, запросили до виступів на свято також популярні команди КВК. Буде традиційне спалення опудала, ігри і розваги зимово-обрядових свят.

Цьогоріч у нас буде не лише спортивна й мистецька складові, а й патріотична. Паралельно у суботу відбуватиметься великий збір «соколят» і о 19.00 основна сцена із набережної переноситься на Театральну площу, де передбачена велика концертна програма за участі відомих гуртів. Завершиться вечір близько 22.00.

Галина ТИХА

Цими вихідними тернополян знову кличуть на Майдан

По дорозі з Італії померла власниця відомого тернопільського ресторану