Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Українка показала “клас” у мас-старті на Чемпіонаті світу

Юлія Джима

На щастя вболівальників, тернопільська біатлоністка Анастасія Меркушина  зуміла пробитися до мас-старту. Разом із нею виступала ще одна українка Юлія Джима . 

Юлія Джима

Попри невелику швидкість на колі та втрату кількох секунд через казус із Доротеєю Вірер, перший вогневий рубіж українські спортсменки пройшли без завалів – Джима відпрацювала в нуль, тоді як Меркушина пішла на штрафне коло.

Другий вогневий рубіж Джима відпрацювала з одним промахом, тоді як тернополянка закрила всі мішені, тим самим покращивши своє становище – з 26 до 16-ї позиції. До того ж, Настя була найшвидшою серед усіх біатлоністок на стрільбі – 22 секунди “шутінг-тайму”.

Першу “стійку” українки відпрацювали “чисто”. На цей час Меркушина витратила лише 21 секунду, разом із Данклі встановивши найкращий результат.

Останній вогневий рубіж Джима відпрацювала на відмінно. Меркушина теж закрила всі мішені.

Перемогу здобула Лаура Дальмаєр, срібна нагорода дісталась Сьюзан Данклі, “бронзу” здобула Кайса Макарайнен.

Юлія Джима опинилася на шостій сходинці, а Настя Меркушина посіла 14-у позицію. Для юної тернополянки цей чемпіонат видався суперуспішним. 20-річна спостменка тричі потрапляла у топ-20 особистих гонок та здобула срібло в естафеті.

Христина СЛОТА

Державну нагороду отримав герой Майдану та АТО з Тернопільщини

Брила льоду вбила пенсіонерку. Тернополян просять бути обережними