Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Лижники змагаються в полях поблизу Тернополя (ФОТО, ВІДЕО)

У селі Мишковичі провели чемпіонат Тернопільської області з лижних гонок. Як повідомляє начальник управління фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур, там не тільки досить снігового покриття, але і дуже зручна для учасників траса.


— Минулого року ми вперше за багато років відновили проведення змагань з лижного спорту, в цьому році проведено уже два змагання, відкритий чемпіонат міста на озері, та нині чемпіонат області. Знаю, що наступного зимового сезону федерацією лижних видів спорту Тернопільської області (президент Василь Коженьовський ) заплановані ще більше турнірів, — зазначає він.

Змагання зібрали 95 учасників.

— Якщо врахувати що біля 20 спортсменів зараз у Польщі, вважаю, що дуже гарний приклад спільних виступів представників кількох видів спорту, де спільним знаменником є лижі – біатлону, лижного двоборства та лижних гонок. Сьогодні діти без політики і амбіцій спільно виходять на дистанцію, змагаються в рівних умовах, і це приклад керівникам федерацій того, що робимо спільну справу і конфліктам тут не місце. Розпочали змагання самі маленькі учасниці, їм треба було подолати коло довжиною 2 км, завершували змагання юнаки дистанцією 10 км, — зазначив Віктор Мацикур.

На фото крайній справа — Стецюк Іван Григорович, тренер з біатлону з с. Білозірка Ланівецького району, який у свої 77 років і нині готує спортсменів, в тому числі і для легкої атлетики, завжди перебуває в гуморі і доброму здоров’ї, пише “Доба”.


До кінця тижня на Тернопільщині прогнозують хмарну погоду з мокрим снігом

Через надмірну вагу жінку і чоловіка у Тернополі зносили рятувальники