Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Від Надала хочуть почути звіт по роботі з рекультивації Малашівського сміттєзвалища

Як влада Сергія Надала боролася із сміттям у Малашівцях хоче почути депутат Петро Поврозник.

малашивци1Саме за його ініціативи 16 червня на сесії міської ради Тернополя проголосували за звіт заступника міського голови Тернополя Владислава Стемковського, щодо сміттєзвалища у Малашівцях.

«Пропоную оприлюднити інформацію про рішення від 16.08.2011 року, щодо виконання програми поводження з твердими побутовими відходами  на 2011-16 рр. та проведення рекультивації міського сміттєзвалища у селі Малашівці Зборівського району, а також про угоду між Тернопільськими обласною та міською радами про співфінансування додатків на проектування сміттєпереробного заводу. Як кажуть: «Береженого Бог береже», може і все добре», – вважає депутат міської ради Тернополя Петро Поврозник.

Нагадаю, про проблеми, спричинені Малашівським сміттєзвалищем, екологи повідомляють через тернопільські засоби масової інформації уже багато років. Після трагедії у Львові, де зсув сміття став трагедією чотирьох рятувальників, в Україні перевіряють усі звалища.

Про результати такої перевірки на днях повідомляли і в міській раді. Тернопільська влада запевняє, що сміттєзвалище у Малашівцях на якість води не впливає. Окрім того, на рекультивацію з бюджету міста щороку виділяють 1 млн. грн.

На Тернопільщині раптово помер 9-річний хлопчик

Збірна України на Євро-2016 бездарно програла команді Північної Ірландії (ВІДЕО)