Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чи корисні крабові палички: за та проти

Крабові палички — продукт, що викликає безліч суперечок. Дехто вважає їх корисною та смачною білковою їжею. Дехто наголошує на наявності барвників та консервантів у складі й не радить вживати. А дехто вважає, що на крабові палички ціна трохи завищена і не відповідає якості продукту. Де ж істина? Спробуємо розібратись.

Склад крабових паличок

Перш ніж аналізувати, чого більше в крабових паличках, користі чи шкоди, треба дізнатися, з чого вони складаються. Більшість виробників використовує такі складники:

  • сурімі — фарш з океанічної риби, що містить в собі мікс хека, путасу, скумбрії та інших сортів;
  • крохмаль;
  • яєчний порошок;
  • олія;
  • сіль;
  • цукор;
  • ароматизатори;
  • барвники;
  • підсилювачі смаку.

Всі домішки дозволені до використання в харчовій промисловості та містяться в мінімальних кількостях. Продукт не завдасть шкоди вашому організму при адекватному споживанні. Навіть, навпаки. Ви зможете забезпечити себе безліччю корисних елементів, що містить в собі океанічна риба, насолоджуючись приємним смаком без вираженого рибного запаху. 

Ще один великий плюс — низька калорійність продукту. 100 грамів крабових паличок містять в собі менш ніж 100 ккал. Це чудовий варіант для тих, хто слідкує за станом свого тіла та фізичною формою. 

Кому може нашкодити?

Через наявність великої кількості риби у складі продукту, його не можна вживати людям, що мають відповідну алергію. Також не варто їсти крабові палички тим, хто реагує на яєчний білок або сою. 

Всім іншим споживати продукт безпечно і корисно. Але зважайте на склад. Чим більше сурімі та чим менше інших домішок — тим краще. І намагайтесь слідкувати за розміром порції, адже надмірне споживання солі, що міститься в крабових паличках, може негативно відбитися на вашому здоров’ї.

У гіпермаркеті Novus представлено великий асортимент продуктів з сурімі, серед яких ви точно зможете знайти улюблений смак. Ціни різні. А швидка доставка дозволить вам отримати покупку саме тоді, коли ви цього потребуєте.

Сміливо насолоджуйтесь крабовими паличками. Їжте їх на перекус або як доповнення до основної страви. Смачного!

Прокуратура Тернопільщини розслідує справу про чоловіка, який добровільно перейшов на бік ворога

Понад 1000 тернополян вже відзвітували про свої доходи в 2022 році