Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Наші баби — безстрашні!” Тернопільський гурт підтримує ЗСУ

Тернопільські веселі й дотепні “баби” із гурту “Баби” беруть участь у концертах “Сила народу”, які організовує Благодійний фонд “Покрова” для збору коштів на ЗСУ. Так би мовити лікують сміхом краян від викликів нинішньої страшної війни. Виступають на концертах безкоштовно.

Народний сатирично-гумористичний гурт “Баби” існує понад 30 років. Згуртувалися талановиті учасниці на базі профтехосвіти. Нині їх знають і люблять по всій Україні. Учасники гурту – Неля Кацюбка (керівниця), Марія Машталєр, Людмила Трач, Марія Семців, Марія Кархут, Олег Турчин (баяніст). Ще одна учасниця, Леся Василик, нині мешкає у Канаді. Виїхала на початку масштабного вторгнення росії в Україну. Пані Леся душею разом із гуртом, підтримує ЗСУ. Зять керівниці гурту пані Нелі захищає Україну на запорізькому напрямку. Артистки вболівають за українських воїнів.

Про гурт “Баби” та про участь в концертах “Сила народу” розповіла Неля Кацюбка:

“Від початку війни їздимо з концертами по всій Україні, підтримуємо благодійні акції. У 2016-ому році за тиждень ми провели дев’ять концертів на “нулю” на Донеччині. Маємо за це подяки від місцевих державних органів та від військової бригади. Хоча більшість із наших учасниць пенсійного віку, але завжди стараємося йти в ногу з часом. Обробляємо пісні відомих авторів, готуємо пародії, збираємося на репетиції. Хочемо, щоб війна чимскоріше закінчилась. Усіма силами будемо й далі підтримувати ЗСУ, щоб Україна перемогла”.

“Побачили інформацію про концерти “Сила народу”, теж захотіли долучитися, бо не можемо стояти осторонь. Спів і жарти – наша посильна ноша для допомогти ЗСУ. Приємно було отримати запрошення від Володимир Вермінський та військовослужбовця 44-ої бригади. Після того, як ми взяли участь в двох концертах, до мене зателефонував підполковник і запитав, чи можна нас включити у штабну бригаду із концертів. “Треба!” – з радістю відповіла я. Для нас це – честь!”

“Ми би знову хотіли виступити на передовій для наших мужніх захисників, але ситуація наразі там складна, тож не можемо ризикувати. Як тільки з’явиться можливість, поїдемо. Баби наші безстрашні! Маємо фотографії в танку, в хамері, на мінних полях. Наразі допомагаємо піснею і жартами збирати кошти для ЗСУ на Тернопільщині. Уже були з концертами в Збаражі, Сороцькому, Козлові. Враження неймовірні! Дух окрилює! Глядачі приймають нас тепло і щиро. У такий складний час людям дуже потрібна емоційна підтримка. Підтримуймо одні одних та дбаймо про наших воїнів!”

“Тернопільобленерго” повідомило, що буде зі світлом 16 лютого

До останнього подиху боронив рідну землю: бійці Тернопільської бригади попрощалися із воїном (ФОТО)