Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Високотехнологічна вінілова підлога — вишуканість та витривалість

На ринку підлогових покриттів наймолодшою вважається вінілова підлога. Це іноваційне покриття відразу ж після появи на ринку отримало багато схвальних відгуків та любов покупців.

Свою назву «вінілова підлога» отримала за основним компонентом — вінілом, з якого створюється один із шарів. В англійській мові це покриття має назву luxury Vinyl Tiles, тобто «вишукані вінілові плитки». Таку назву покриттю дали не просто так, адже виглядає воно дійсно вишукано та багато. Розглянемо особливості структури та переваги вінілової плитки.

З яких шарів складається вінілова підлога?

Високі показники міцності та витривалості вінілової підлоги пояснюються тим, що вона складається з декількох шарів, з’єднаних під впливом високої температури та тиску.

Вінілова підлога складається, переважно, з п’яти шарів:

  • Нижній — це підкладка планок, створена з композиту з додаванням кварцового піску. Цей шар виконує функції стабілізації покриття, підвищення стійкості до механічних коливань. Також нижній шар зменшує коливання та сторонні шуми.
  • Балансовий шар — для його виготовлення використовується скловолокно. Його головна функція — підвищення міцності структури, збереження первісної форми навіть після навантажень.
  • Базовий — суцільний шар вінілу, до якого можуть додаватися крихта з кварцу, скловолокно. Шар підвищує показники міцності та гнучкості.
  • Декоративний — на цей шар, за допомогою трафарету та якісних, довговічних фарб, наноситься малюнок. Найчастіше зображення на вініловій підлозі імітує благородні сорти дерева, інколи вінілова підлога може мати абстрактне забарвлення, імітувати вигляд бетону.
  • Захисний поліуретановий шар — він повністю прозорий, проте відрізняється достатньо великою товщиною. Саме цей шар захищає планку від впливу вологи, температури та пошкоджень побутовою хімією. Завдяки прозорому шару поліуретан на покритті не лишається подряпин після підборів, кігтів домашніх тварин.

Вінілова підлога, найчастіше, має формат планок, що візуально нагадують паркет. Прозорий захисний шар покриває не тільки поверхню, але й фаски, тому таке покриття надійно захищене від впливу вологи.

Популярні різновиди вінілової плитки

IVC Moduleo Select Classic — вінілова плитка, виконана в класичному дизайні, відрізняється ідеальною якістю та зручністю в монтажі. Плитка DryBack укладається методом клейового зєднання, стик в стик. Вінілова підлога повністю стійка до вологи, перепадів температур, при цьому, чудово гармонує з класичним інтер’єром.

Якщо ви шукаєте незвичайний дизайн для сучасного інтер’єру, тоді варто звернути увагу на вінілову плитку Moduleo Select Stone Click, з захисним шаром товщиною 0.4 мм. Ця плитка має 4V фаску, котра надає покриттю особливого стилю та вишуканості.

Дизайн плитки імітує натуральне каміння, тому буде чудовим вибором для інтер’єру лофт чи хай-тек. Матова поверхня плитки має оригінальний ефект «металік», тож яскраві враження вам точно забезпечені.

У Скалаті знайшли тіло 18-річного хлопця, який ввечері провалився під лід (ФОТО)

Майже 230 тисяч гривень зібрали жителі села на Тернопільщині для 44-ї бригади (ВІДЕО)