Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Різдво з переселенцями у Великоберезовицькій громаді

Різдвяний захід «Сумний святий вечір» відбувся у селі Мишковичі Великоберезовицької селищної ради для внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у громаді.

У будинку культури села Мишковичі людей ознайомили з місцевими традиціями Святвечора і Різдва – представили передріздвяну сценку. Присутніх частували кутею, пампушками та різними смаколиками.

Від початку масштабного вторгнення рф в Україну Великоберезовицька громада прийняла понад 10 тисяч внутрішньо переміщених осіб з областей, де тривають бойові дії. Нині у громаді живе більше тисячі переселенців.

«Цьогорічні різдвяні свята, на жаль, проходять у час важких випробувань, коли мільйони українців залишили свої помешкання й вимушено переїхали у більш безпечні місця. Святкування Різдва не буде гучним, як у мирний час, коли готували вертеп, водили Маланку, але Різдво буде навіть і час війни. Бажаю всім міцного здоров’я, щоб Україна якнайшвидше перемогла і настав мир. Нехай Господь охороняє українців. Христос рождається!» – привітав учасників свята голова Великоберезовицької громади Андрій Галайко.

На Тернопільщині розшукують чоловіка, який пропав безвісти (ФОТО)

У Тернополі запрацювала мистецька резиденція «Додому на Різдво»