Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

США передадуть Україні ППО Patriot

Президент США Джо Байден оголосить про передачу Україні нового пакету допомоги Україні на суму близько 2 млрд доларів під час зустрічі з Володимиром Зеленським. Цей пакет допомоги включатиме систему Patriot.

Що таке PATRIOT і чому він дуже потрібний Україні?

PAC-3 (Patriot Advanced Capability-3) – остання та найбільш досконала версія американських зенітних ракетних комплексів класу Patriot. Комплекс призначений для перехоплення тактичних балістичних ракет, а також крилатих ракет.

Ракетна батарея може мати 8 пускових установок, кожна з яких, у залежності від модифікації, містить від 4 ракет. Тобто одночасно батарея PATRIOT може вразити 32 повітряні цілі.

Одна з основних переваг цієї системи – здатність збивати не лише літаки, крилаті ракети, але й балістичні ракети, пише BBC.

Системи використовують для ураження цілей керовані ракети “поверхня – повітря”, а також мають високоефективні радіолокаційні станції.

Основними перевагами цього комплексу є висока швидкість приведення в бойову готовність, здатність вести вогонь по кількох цілях одночасно, висока маневровість і завадостійкість.

Ще одна особливість останньої модифікації (РАС-3) – це влучання ракети-перехоплювача безпосередньо в ціль, а не підрив поряд з нею.

США навчатимуть українських військових, як керувати батареєю ракет PATRIOT у третій країні.

“Тернопільобленерго” – серед лідерів за кількістю порушень при відключенні світла

Почаївську лавру хочуть передати у власність держави