Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Пташка” з Тернопільщини жива: пропагандисти записали відео з Катериною (ВІДЕО)

Уродженка Борщівщини 21-річна Катерина Поліщук тривалий час знаходиться в російському полоні. Нещодавно з’явилось перше відео про нашу «Пташку».

Його записали російські пропагандисти, тому не варто звертати увагу на титри, які вони поставили, представляючи нашу захисницю. Головне – вона жива.

Відповідаючи на запитання, наша землячка на відео говорить, що вона на війні була максимально корисна, працюючи медиком.

– Я не пішла поваром, тому що погано готую. Я не пішла стрільцем, не пішла кулеметником чи артилеристом. Вважала, що найбільше користі принесу, як медик, – каже «Пташка».

Відповідаючи на запитання, про що вона шкодує, Катя зазначила: «Я шкодую тільки про те, що я висловлювала нецензурні слова на одному з відео. Мені дуже соромно перед моєю мамою. Я думаю, якщо в мене був би вибір: їхати в Маріуполь ще раз, я би поїхала». 

Андрій Білецький засновник та перший командир полку «Азов» також прокоментував відео із Катериною.

“Пташка з Азовсталі жива!

Катерина Поліщук – медик-доброволець полку «Азов». Саме вона виконала Гімн Українських націоналістів на Азовсталі. Дівчина не лише рятувала життя, а й підтримувала моральний дух бійців.

Із травня Пташка перебуває у полоні росіян. Днями її змусили дати інтерв’ю російським пропагандистам. Катерина сказала українською, що ні про що не шкодує: ні про свій вибір захищати Україну, ні про рішення залишатися у Маріуполі до кінця.

Україна має зробити все, щоб Пташка та всі полонені з Азовсталі повернулися додому!”, – написав Білецький.

Нерозлучні друзі ледь не із пелюшок: Чортківщина зі сльозами попрощалася із двома захисниками (ФОТО)

На Кременеччині в жінки вкрали 20000 грн