Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині працює координаційний центр з питань зниклих безвісти: деталі (ВІДЕО)

На Тернопільщині запрацював координаційний центр зниклих безвісти. До штабу можуть звертатись родини військових чи переселенців, які розшукують близьких. В роботу центру входить збір даних щодо осіб, зниклих безвісти й передача цих даних у відповідні структури . Про це під час брифінгу Ради оборони області 19 вересня розповів регіональний координатор центру Петро Гурняк.

Інформацію про зниклих передаватимуть до правоохоронців у Київ.

“До нас звертаються сім’ї, в яких зникли родичі, близькі. Вони пишуть заяву в Національну поліцію України, в інформаційне бюро, а також звертаються до Уповноваженого з питань зниклих безвісти за особливих обставин. Ми складаємо таблицю, вносимо все в таблицю, всі дані людини, яка подає заяву і передаємо на Київ. Там ведуться пошукові роботи. Там є спецгрупи, є пошукові групи, які заносять в базу даних і якщо людина знаходиться в полоні, то її обмінюють чим скоріше, – каже Петро Гурняк. – Ми з 9 до 12 години приймаємо громадян, а так працюємо до 18 години. А SMS-повідомлення чи дзвінки – цілодобово. Ми знаходимося тут, в ОВА, другий поверх, ліве крило, 218-й кабінет. Мій телефон: 0964904974”, – каже регіональний координатор центру з питань зниклих безвісти Петро Гурняк.

За словами Петра Гурняка, людям не варто шукати зниклих рідних через соцмережі. Адже цим можуть скористатися шахраї або окупанти.

 

Тіло чоловіка виявила дружина: нещасний випадок на Тернопільщині

У тернопільські школи повертається масковий режим?