Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Чорткові відновлюють могилу радника цісаря

У Чоорткові комунальне підприємство «Ритуальна служба» працює взялося за відновлення могили легендарного бурмістра Чорткова – Людвіга Носса. Про це повідомляє “Терен”.

Людвіг Носс – знакова для міста над Серетом особистість. У час його урядування у Чорткові збудували Домініканський костел, міську ратушу з годинниковою вежею, приміщення окружного суду (тепер інститут), будинок залізничної станції, аптеку, культурний центр «Сокіл» (теперішній будинок культури) та ще багато-багато іншого.

Людвіг Носс – бурмістр Чорткова, австрійський самоврядовець, меценат, громадський та просвітницький діяч. Радник цісаря. Член імператорської ради. Іменем Людвіга Носса названо одну з вулиць Чорткова.

Помер Людвіг Носс 7 вересня 1913 року в одному із львівських готелів. А вже 11 вересня був похований у рідному Чорткові.

“Довго гробівець Носсів не могли віднайти. Та тепер, коли місце поховання одного з найвизначніших бурмістрів 500-літнього Чорткова відоме, наше завдання зробити все можливе, щоб його пам’ять була увіковіченою. Працівники підприємства намагатимуться максимально точно відтворити первинний вигляд гробівця, – йдеться в повідомленні міськради.

На війні загинув монах і воїн з Тернопільщини

До 7 років тюрми: тернополянин знайшов чужу банківську картку і використовував її