Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Президент України вручив орден «Золота Зірка» родині військового з Тернопільщини, який героїчно загинув на фронті

У День морської піхоти України, 23 травня, Президент України Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка українським військовослужбовцям, яким присвоєно звання Героя України, а також членам родин загиблих захисників, удостоєних цього звання посмертно. Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці в Києві.

Президент вручив нагороду і сестрі матроса Віталія Скакуна, уродженця Бережан, який героїчно загинув на півдні України. Він був сапером 137-го окремого батальйону морської піхоти 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського.

«Сапер, матрос Віталій Скакун перебував у складі сил, які одними з перших давали відсіч ворогу на Кримському перешийку. Віталій був добровольцем, який здійснив мінування та підрив автомобільного мосту Генічеськ – Арабатська Стрілка. Загинув під час вибуху. Завдяки героїчному вчинку Віталія було значно уповільнено просування танкової колони ворога, що дало змогу підрозділу передислокуватися та організувати оборону. Нагороду з рук Президента отримала його сестра Наталія»,- йдеться на сайті Офісі Президента.

До слова, звання Герой України — державна нагорода України, найвищий ступінь відзнаки в Україні, що надається громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або видатного трудового досягнення. Героєві України вручається орден «Золота Зірка» за здійснення визначного геройського вчинку або орден Держави — за надзвичайні трудові досягнення.

Частина Тернополя залишиться без води

На Тернопільщині на дорозі загорівся автомобіль “БМВ” (ФОТО)