Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

СБУ попереджає: підлості ворога достатньо, щоб влаштувати провокації навіть у Великдень

Правоохоронці закликають вірян бути особливо пильними на Великдень, адже ворог може влаштувати провокації. Про це попереджає Служба безпеки України.

“Російська пропаганда поширила вже не одну заяву про можливі насильницькі дії щодо віруючих у період великодніх свят і церковних богослужінь в Україні.
Таким чином росЗМІ вже готують підґрунтя для провокацій з боку армії РФ. І заздалегідь перекладають відповідальність за них на представників “націоналістичних об’єднань”.
Підлості ворога достатньо, щоб влаштувати провокації навіть у Великдень – одне з найбільших християнських свят. Тож закликаємо українців бути особливо пильними у цей період”.
Служба безпеки України та Національна поліція докладуть максимум зусиль, щоб Великдень пройшов безпечно, проте громадянам слід враховувати, що в нашій країні триває війна, і ворог готовий до будь-яких дій щодо цивільного населення. Повага до церков і святинь у нього теж відсутня – про це свідчать численні бомбардування таких об’єктів, наголошує СБУ.
У зв’язку з цим вірянам наполегливо рекомендують утриматися від масових скупчень у культових спорудах, а главам церков – мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях.
Також громадян просять дотримуватися правил комендантської години, встановлених цивільними адміністраціями кожного регіону.
Центр протидії дезінформації при РНБО попередив, що російські війська можуть вдатися до провокацій на великодні свята, сфабрикувавши собі “інформаційне алібі”.
Всіх українців закликають бути дуже уважними та максимально обережними.

П’яний і агресивно поводиться: у Тернополі спіймали водія у період дії комендантської години (ФОТО)

“Як довго б не точилася війна, настане їй кінець”, – отець Андрій Курило з Підволочищини