Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Двоє тернополян втратили чималі кошти – 49000 грн та 44500 грн: схема шахраїв

Телефонні аферисти ошукали жителів міста майже на 100000 гривень.

Найчастішим способом шахрайства являється викрадення коштів з банківських карток. Громадяни потерпають від зловмисників, які через телефон або мережу Інтернет зловживаючи довірою отримують доступ до даних банківських карток.

Черговий факт шахрайства задокументували працівники Тернопільського районного управління поліції. Двоє громадян стали жертвами аферистів, повідомили “Галасу” у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Схема наступна: до громадян під різними приводами телефонують невідомі та представляються працівниками банку. Вони входять в довіру та дізнаються конфіденційну інформацію за допомогою якої спустошують рахунки. Один з заявників втратив майже 49 000 гривень, а інший – 44 500 гривень.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам’ятати:

– співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;

– якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;

– дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

У селі на Тернопільщині вшанували пам‘ять видатного земляка

Підопічні «Карітас Тернопіль», окрім традиційних теплих обідів, отримали гостинці