Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Гроші для дітей, дешеві кредити, квартири для атовців: що пообіцяв Президент у перший день зими?

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський у своєму традиційному виступі у парламенті анонсував багато соціальних нововведень, які вже встигли охрестити популістськими. Однак вони викликали чималий резонанс у суспільстві. Отож, що пообіцяв Президент?

Економічний паспорт

Президент Володимир Зеленський анонсував запровадження “економічного паспорта українця” – рахунків для дітей, на яких накопичуватимуться кошти від сплати за використання надр, і які діти зможуть використати на освіту чи житло після досягнення повноліття.

“До 10 грудня вперше за всю історію я внесу законопроект про економічний паспорт українця. Відповідно до нього ці кошти – плата за використання наших надр – накопичуватиметься на персональних рахунках дітей громадян України. По досягненні повноліття діти зможуть використати ці накопичення для отримання освіти чи купівлі власного житла”, — сказав Зеленський.

Президент зазначив, що кошти на “економічному паспорті українця” з’являться завдяки прийнятому 30 листопада податковому закону № 5600, який збільшує плату за використання природних ресурсів.

Дешеві кредити

Також президент обіцяє незабаром запустити програму “Українська мрія”, за якою кожен громадянин, “який чесно сплачує податки”, зможе отримати кредит за ставкою 5% у гривні для придбання власної нерухомості в новому житлі, електромобіля та здобуття освіти або зміни професії.

“Незабаром ми запустимо програму “Українська мрія”, за якою кожен громадянин, який чесно сплачує податки, зможе отримати кредит за ставкою 5% у гривні для придбання власної нерухомості в новому житлі, електромобіля та здобуття освіти або зміни професії”, – підкреслив Зеленський.

Крім того, за його словами, у 2022 році розпочнуть “Велику термомодернізацію”, за якою планують утеплити тисячі багатоповерхових будинків, шкіл, садочків та лікарень, щоб “застрахуватись від подальшого росту цін на енергоресурси та вперше отримати справжню енергетичну незалежність”.

Квартири для атовців

Володимир Зеленський заявив, що у 2022 році влада надасть квартири всім ветеранам Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних сил, які стоять у черзі на житло від держави.

“Я пишаюся тим, що ми наступного року вперше з початку війни на сході України повністю закриємо чергу на квартири для всіх ветеранів війни на сході України. Одразу після ветеранів ми розпочинаємо такий самий процес для всіх наших військовослужбовців”, — сказав він.

Президент також сказав, що у 2022 році фінансування сектора оборони і безпеки перевищить 320 мільярдів гривень, тоді як у 2018 році ця сума становила 191,7 мільярда.

У Тернополі однорічна дитина випадково ковтнула дві батарейки

Непритомніли на очах у доньки: у Тернополі сім’я отруїлася чадним газом