Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянин Дмитро Підручний розповів, що китайці не пускають спортсменів на олімпійську трасу

До старту Олімпійських ігор у Пекіні залишилося трішки більше трьох місяців, однак наші біатлоністи досі навіть не бачили олімпійської траси.

Про це тернополянин Дмитро Підручний розповів в інтервью OBOZREVATEL.

– Поки що траса закрита, — сказав Дмитро. — Нам обіцяють, що хтось із представників нашої команди, напевно з тренерського штабу або з сервісу, зможе поїхати туди в кінці грудня і подивитися її. Навесні ми отримали від IBU графік трас, кілька фотографій, її рельєф. У нас є розмітка, але, чесно, ця інформація мало що дає. Коли ти їдеш на лижах, то все зовсім по-іншому. Зазвичай за рік до Ігор проходить передолімпійський тиждень, де є можливість протестувати трасу. А на цій Олімпіаді будемо як сліпі кошенята. Але умови для всіх однакові. Ніхто зі спортсменів там не був, крім китайців.

– А які там кліматичні умови? З якою трасою можна порівняти?

– Там високогір’я – 1700 метрів над рівнем моря. Тому ми влітку готувалися в Італії на висоті 1900 метрів. І ще взимку перед Олімпіадою пройдуть високогірні збори. Тренери намагаються витягнути максимум з тієї інформації, що у нас є. По сезону один або два етапи Кубку світу ми будемо пропускати, але я поки не можу сказати які.

– Але стартувати будете всією командою в листопаді в Швеції?

– Так, нас там буде навіть більше, ніж зазвичай, тому що тренери даватимуть шанс молодим спортсменам.

У селі на Тернопільщині бабуся самостійно виховує трьох малолітніх онуків та потребує допомоги

“Ледве заспокоїла себе і сина”: у Тернополі психіатр відмовив у прийомі дитині з інвалідністю