Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Антисептик з ароматом парфумів

Готуємо в домашніх умовах дієвий антисептичний розчин своїми руками. Немає нічого складного. Не потрібна спеціальна підготовка чи якесь особливе обладнання. Усі компоненти для приготування антисептика з ароматом парфумів можна придбати в інтернеті. Якщо не рахувати ароматичні складники, то розчин вийде у вас приблизно в три-чотири рази дешевше від готових засобів, що продаються в магазинах. 

Які складники потрібно придбати

Ми обрали рецепт, який розробила Всесвітня організація охорони здоров’я. Звичайно, існують й інші формули. Але ця виходить найбільш ефективною, не містить дорогих чи важкодоступних складників, та придатна до приготування в домашніх умовах. Усе обладнання, яке вам знадобиться, вже знаходиться на вашій кухні. 

Треба тільки придбати такі складники, щоб приготувати 1000 мл антисептику:

  1. Спирт етиловий, ректифікований − 833,3 мл. Радимо брати “Медичний” чи “Екстра”. Звичайно, ви можете взяти й дорожчий спирт, але це не є обов’язковим. 
  2. Вода дистильована − 110,5 мл. За крайніх обставин можна взяти звичайну, кип’ячену воду. 
  3. Розчин перекису водню − 41,7 мл. Скоріш за все, банка перекису вже є у вашій аптечці. Якщо ні, то придбати його можна в кожній аптеці. 
  4. Розчин гліцерину − 14,5 мл. Ви можете брати будь-який гліцерин як харчовий, так й побутовий. Але радимо вам не зневажати цим компонентом − він захищає шкіру від пересихання при частому використанні антисептика. 
  5. Ваші улюблені парфуми. Тут вже все залежить від вас. В парфумах, зазвичай, концентрація спирту така сама, як в антисептику. Тому ви можете додавати до розчину будь-яку кількість парфумів. Головне, щоб аромат готового продукту вам подобався. 

Як готувати ароматний антисептик

Спершу змішайте чотири головних компоненти, що отримати розчин, рекомендований ВООЗ. Потім додавайте до нього парфуми. Якщо ви раніше не готували антисептик, то вам буде складно розрахувати правильну кількість ароматизатора. Пробуйте, експериментуйте. Додайте пару крапель, подивіться, чи подобається вам результат. Потім збільшуйте кількість ароматичної речовини, поки не отримаєте те, що зможе вас задовольнити. 

Як правильно користуватись антисептичними розчинами

Розлийте антисептик у невеличкі банки, що мають герметичні кришки. Пляшки з дозатором − не найкращий варіант. Адже спирт дуже летючий, якщо у тари немає щільного корка, то він швидко випарується. Й антисептик втратить свою ефективність. Добре підійдуть пляшки від одеколону чи інших парфумів. 

Після того, як ви торкнулись до іншої людини чи поверхні, на якій могло знаходитись забруднення біологічного походження, протріть руки антисептичним розчином. Нанесіть його на середину долоні та зробіть кілька таких рухів, які ви виконуєте під час миття рук. Повторіть процедуру за необхідності.

Перевірте, чи потрапив антисептик на всі ділянки шкіри. Особливу увагу зверніть на простір біля нігтів та під ними. Там може збиратись бруд.

Пам’ятайте, що навіть найкращий антисептик не заміняє процедури миття. Мийте руки з милом під струменем теплої проточної води кожного разу, коли у вас з’являється така можливість.

 

Священник з Тернопільщини потрапив у ТОП-100 блогерів України

Тернопільського журналіста знайшли мертвим (ФОТО)