Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через грип у Тернополі мають щодня дезінфікувати тролейбуси і маршрутки

Загальноміські заходи у закритих приміщеннях рекомендовано тимчасово припинити у Тернополі з 15 січня, щоб запобігти розповсюдженню захворюваності на грип і ГРВІ.

А громадський транспорт мають щодня дезінфікувати. Відповідне рішення прийняли на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при міській раді.

Загальноміські заходи у закритих приміщеннях рекомендовано тимчасово припинити у Тернополі з 15 січня, щоб запобігти розповсюдженню захворюваності на грип і ГРВІ. А громадський транспорт мають щодня дезінфікувати. Відповідне рішення прийняли на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при міській раді.

Для вивчення потенційної загрози поширення грипу, ГРВІ, а також через незначне зростання кількості хворих на пневмонію з важким перебігом, у місті сформовано оперативний штаб, повідомляє прес-служба міськради.

Як проводять дезінфекцію тролейбусів, розповів директор КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх.

– Вже декілька років ми маємо угоду з “Тернопільпрофдезінфекцією”. Раз в місяць вони працюють спеціалізовано, а 15 січня на комісії нам дали доручення, щоб ми ще власними силами відповідним розчином обробляли транспорт щодня, – каже він. – Після завершення зміни щодня водії і кондуктори обробляють тролейбуси розчином неохлору. У депо  йде мийка з вулиці, як завжди, а всередині поручні, крісла – все протирають. Ми купуємо неохлор, наші фахівці його розбавляють і тоді видаємо на кожен тролейбус.

Скільки триватиме посилена дезінфекція у тролейбусах, наразі невідомо.

– Ми працюємо згідно розпорядчих документів, – каже Андрій Мастюх. – Спеціальна комісія при міській раді прийняла рішення і ми його виконуємо,  скажуть збільшити – збільшимо, зменшити – зменшимо. Але ми і до цього такі заходи раз на місяць проводили для профілактики різних захворювань. Це в нас є у графіку, за це ми платимо гроші платників податків. Чи проводять щоденну дезінфекцію у маршрутках, ми запитали начальника управління транспорту Ігоря Мединського.

– Вказівка є обов’язковою до виконання – це однозначно, – сказав він. –  Чи проводять ці заходи – запитайте у перевізників.

Як пояснив один із найбільших тернопільських перевізників – директор ТОВ “Менс-авто” Андрій Намака, у маршрутках проводять дезінфекцію раз в місяць, для цього є договір зі спеціалізованою фірмою.

– Якщо комісія вирішила, то будемо робити це щодня, – каже він.  – Думаю, до нас це також донесуть, управління транспорту збере нараду. Сьогодні нам ще нічого не оголошували.

Джерело: “Терміново”.

Важка доля жінки: донька-аферистка, перетворила життя матері у пекло

У Тернополі померла студентка-іноземка: дівчина напилася щурячої отрути