Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В Україні боротимуться з хаотичним паркуванням у дворах будинків?

«Житловий простір має використовуватися на благо жителів будинків – створення дитячих ігрових майданчиків, зручних зон відпочинку, озеленення всередині кварталів»

Міністерство регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства найближчим часом затвердить нові державні будівельні норми, що забороняють облаштування парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів. Про це повідомив заступник глави відомства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

«У нових ДБН з планування і забудови територій ми пропонуємо заборонити проектування і організацію парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів. Житловий простір має використовуватися на благо жителів будинків – створення дитячих ігрових майданчиків, зручних зон відпочинку, озеленення всередині кварталів», – говорить він.

За словами чиновника, документ рекомендує розміщувати гаражі та парковки на периферії житлових районів і міжмагістральних територіях, а також у віддалених від ігрових майданчиків і зон відпочинку місцях житлової забудови.

«Це можуть бути наземні, підземні та комбіновані автоматизовані або звичайні гаражі, а у випадку з історичними та центральними районами міст – виключно підземні гаражі», – пояснив Парцхаладзе.

29665440_918958224925287_5124080949465541594_o

На Тернопільщині селянин зберігав вдома автомат і гвинтівку (ФОТО)

18-річний тернополянин став директором музичної школи