Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Київська блогерка розповіла про Бучач (фото)

Відома блогерка з Києва розповіла про подорож у Бучач.

Київська блогерка Олена Заславська описала поїздку до невеличкого містечка на Тернопільщині. Раніше Бучач їй асоціювався лише з коньяком, а після прогулянки вуличками побачила італійські квартали, відчула дух творчості та історії.

Розпочала свій маршрут з ратуші. Її споруджували видатні майстри-архітектори Бернард Мератин та Йоан Георгій Пінзель.

– Видатний зразок стилю українського бароко зараз знаходиться в процесі реставрації, яка хоч і повільно, але все-таки просувається. Нинішній міський голова Йосип Михайлович розповів нам, що пропонувалося після реконструкції розмістити там міську адміністрацію. Але все-таки залишили доступним для розміщення експозицій виставок, – написала Олена Заславська.

Вузенькі вулички Бучача нагадали блогерці італійські квартали з невеликими акуратними будиночками.

– Все місто з горбами та западинами. Деякими підніматися не так вже комфортно, але ведуть вони до найцікавіших місцями. З висоти руїни середньовічного феодального замку 14 століття місто лежить, як на долоні. Звідси й почався Бучач. На спуску розташований Бучацький костел Успіння Матері Божої. Служби в ньому проходять вже понад 300 років, а інтер’єр весь виготовлений все тим же майстром Пінзелем і його учнями. Збереглися навіть оригінальні дерев’яні скульптури.

Найбільш ефектним місцем здався Олені Василіанський монастир, де проходять служби та навчаються юнаки в колегіумі. Звідси також відкривається панорама міста. Останніми місцями з поїздки до Бучача був арт-дворик Art Dvir Buchach та затишна кав’ярня, у якій можуть показати, де зберігається ключ від синагоги.

У Тернополі люди з обмеженими можливостями створюють неймовірні речі (відео)

Багатодітні матері реєструють дітей на сусідів (фото)