Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільщину засіють соєю

Замість буряків та гречки на Тернопільщині в найближчі роки збираються вирощувати сою. Про це повідомляє За Збручем. 

В області збільшують посіви сої, соняшника та бобових культур. Вирощувати їх економічно вигідніше, – кажуть аграрії. Натомість можливе часткове скорочення посівних площ цукрових буряків і гречки. Ці культури називають вибагливими і затратними.

Наразі на полях краю збирають врожай гречки, а невдовзі планують приступити до копання цукрових буряків.

«Йде підготовка до збору врожаю цукрових буряків. До слова, їхні посіви частково розширені цього року. Посівні площі становлять 30 гектарів, а це на 3 % більше, ніж минулого року. Також триває збір гречки. Ситуація по врожайності ще до кінця невідома. Площі посіву бобових цього року збільшено у два рази. Розширення площ з соняшником і соєю пов’язане з тим фактом, що ці культури дають аграріям максимальну вигоду. Хоча ми не плануємо скорочувати посів пшениці. Сподіваємося наступного року отримати ще кращий врожай», – розповідає заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Василь Кічак.

Аграрії запевняють: сільськогосподарська продукція, вирощена в регіоні, дорожчати не повинна. Хоча на ціни може вплинути підвищення витрат під час виробництва.

Софія Романська

У Львові обрали найкращі книги

В Козівському районі горів дім: є постраждалий