Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Проект з транскордонної журналістики набирає всіх охочих

Всі охочі можуть взяти участь в цікавому журналістському проекті. 

Програма «Перспективи» за підтримки фондів Роберта Боша (Robert Bosch Stiftung), Фрітта Орда (Fritt Ord Foundation) та Thomson Reuters запрошує взяти участь в менторському проекті «Транскордонна журналістика», спрямованому на розвиток міжнародного співробітництва в сфері ЗМІ.

Подаватися на неї можуть журналісти та блогери з Східної Європи, Росії, країн Балтії, Центральної Азії та Кавказу, які мають від 3 до 20 років досвіду роботи.

«Транскордонна журналістика» допоможе журналістам-початківцям поліпшити навички в висвітленні міжнародних подій, а також встановити професійні контакти з колегами з інших країн. Учасники зможуть створити спільні або індивідуальні проекти на будь-яку тематику, яка стосується міжнародних і міжрегіональних аспектів цих регіонів: від змін клімату, експорту та імпорту продуктів харчування до ситуації в ЗМІ та громадянському суспільстві.

Кандидат повинен подати детальний опис ідеї проекту та приблизний перелік можливих витрат на його реалізацію, вказати список можливих членів проектної команди або список країн, з журналістами з яких кандидат вважає ефективним спільно попрацювати над запропонованою тематикою.

Кандидатам, які успішно пройдуть відбір, нададуть професійну менторську допомогу в роботі над проектом та компенсують витрати на поїздки, необхідні для реалізації їх журналістського задуму. Програма також оплачує проїзд, проживання та харчування учасників під час першого та заключного семінарів учасників та менторів проекту «Транскордонна журналістика».

28-29 жовтня відбудеться семінар у м.Кишиневі (Молдова), де команди зможуть зустрітися з менторами, представити свої проекти, обговорити потенційні напрямки розвитку проекту та спланувати його подальшу реалізацію.

З 30 жовтня по 15 грудня учасники працюватимуть над проектом під дистанційним керівництвом досвідчених менторів та журналістів. У цей період кожна команда в зручний час зможе зробити короткострокову дослідницьку поїздку в необхідні для збору інформації країни.

16-17 грудня відбудеться дводенна підсумкова сесія в м. Алмати (Казахстан), на якій команди зустрінуться для фінального обговорення своїх матеріалів.

У Зборові львівські хлопці обкрадали квартири

На Тернопільщину насувається смертельний ураган?