Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нові українські фільми, які варті уваги (ВІДЕО)

За останні кілька років Україна зробила значний крок у розвиток кінематографу. Тому пропонуємо вашій увазі вітчизняні стрічки, які нікого не залишать байдужими. 

Ізі

Режисер: Андреа Маньяні

Дата виходу: 14 вересня

Спільна україно-італійська комедія розповідає про 40-річного італійця-невдаху на ім’я Ісідоро. У нього депресія, він досі живе з мамою і попрощався із кар’єрою гонщика “Формули-3”, бо одного разу заснув на перегонах.

Ізі, за проханням брата, везе із Італії у високогірне карпатське село труну із тілом загиблого на будівництві українського заробітчанина. На кордоні його ніхто не зустрічає, тож італієць вирішує самостійно доставити труну. Не без пригод.

Це перший спільний проект України та Італії. Бюджет фільму становить 1 мільйон 200 тисяч євро. З них половину виділила Україна. У чорновому варіанті фільму головний герой відвозив труну до Балкан. Однак після подорожі українськими Карпатами, режсер трохи змінив сценарій.

Війна химер

Режисер: Анастасія та Марія Старожицькі

Дата виходу: 28 вересня

Документальний фільм про війну на Сході України. У центрі сюжету – історія війни, любові і смерті очима бійців-добровольців, які пройшли “Іловайський котел”.

У фільмі також показана історія режисерки фільму Анастасії Старожицької та бійця Валерія Лавренова “Лавра”. Він побував в Іловайському котлі, втратив побратимів.

Вони подорожують до лінії фронту, діляться своїми переживаннями та враженнями і намагаються будувати спільне життя після всього пережитого.

Припутні

Режисер: Аркадій Непиталюк

Дата виходу: 28 вересня

Трагікомедія розповідає про долю жінки в Україні. Картина показує історію трьох жінок – бабусі, доньки та онуки. Їх долі міцно переплетені, а життя складне й самотнє.

“Припутні” – це сучасне українське кіно для всіх. Це суміш людської драми, хуліганського гумору, сміливих порівнянь та сенсів. Зі справжнім українським колоритом і живою мовою.

Проект цього фільму став переможцем Восьмого конкурсного відбору Держкіно у 2016 році. Сюжет стрічки засновано на виставі Романа Горбика “Центр”. До написання сценарію також долучився Аркадій Непиталюк, який і став режисером.

Іній

Режисер: Шарунас Бартас

Дата виходу: 5 жовтня

Фільм, який був номінований на “Оскар” від Литви цьогоріч, знятий про Україну. У центрі сюжету – молодий литовець Рокас, який намагається побачити і зрозуміти справжню окупацію Донбасу.

Він потрапляє в Україну разом із гуманітарним конвоєм з Литви. Вже біля фронту доля зводить його з двома військовими журналістами.

Литовець не був готовий до реальності, яку йому довелось побачити. Тріо змушене подолати свої психологічні межі та збудувати міцні відносини. Вони не погоджуються ні з чим, окрім свого бажання бути там, де вони є, кожен з власних причин.

Більшу частину фільму знімали саме в Україні: трохи у Києві, трохи в Дніпрі, а основну частину – біля лінії фронту у Карлівці. Одну з ролей у фільмі зіграла відома голлівудська акторка та співачка Ванесса Параді.

Головна роль

Режисер: Сергій Буковський

Дата виходу: 12 жовтня

Документальний фільм про відому українську акторку Ніну Антонову, який зняв її син – режисер Сергій Буковський

Актрисі зараз 80 і позаду у неї сотні ролей у кіно. Як зазначають автори, фільм про особисту історію, про чесне й печальне життя.

Справжня акторська слава прийшла до Антонової лише раз у житті після головної ролі у першому радянському кольоровому багатосерійному телефільмі “Варчина земля”. З того часу минуло 45 років.

Фільм отримав вже три нагороди: як найкращий документальний фільм на “Золотій дзизі” та найкращий європейський документальний фільм на Одеському кінофестивалі. Також нагороду за найкращу акторську роботу отримала акторка Ніна Антонова.

Сторожова застава

Режисер: Юрій Ковальов

Дата виходу: 12 жовтня

Український пригодницький фільм-фентезі, знятий за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського.

У центрі сюжету – історія про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле — на тисячу років назад.

Сонячне затемнення активізує магічний портал часу і так починається його небезпечна. Попереду у хлопця смертельні небезпеки, чорна магія, зустріч з новими друзями і справжніми героями-богатирями. Вітько опиняється в самому центрі неймовірних подій, вступає в битву з міфічним істотами і дізнається, що таке справжня хоробрість.

Урок магії

Режисер: Лілія Солдатенко

Дата виходу: 19 жовтня

Український комедійний пригодницький дитячий повнометражний фільм розповідає про чотирьох друзів, які готують урок магії для дітей з притулку.

Однак несподівано вони опиняються в чарівному королівстві, де вимушені боротись із силами зла.  Хтось прокидається у замку могутньої відьми Герлінди, а хтось потрапляє до рук гоблінів.

Фільм знімали досить довго та з великими перервами через брак коштів. Зйомки проходили в Одесі та Білгород-Дністровську. Фільм вперше в Україні зняли на суперсучасну камеру Red Dragon у форматі 6k.

Стрімголов

Режисер: Марина Степанська

Дата виходу: 9 листопада

Події фільму розвиваються в сучасному Києві. Головний герой – 27-річний хлопець, який в умовах “героїчного часу” намагається зробити непростий вибір. Він музикант-вундеркінд, який тривалий час лікувався від алкогольної залежності.

Його дідусь вивозить його в село. Там він намагається знайти себе та почати нове життя. Там і зустрічає Катю, яка, як і він, хоче знайти своє місце у світі.

Картина стала повнометражним дебютом Марини Степанської. Фільм вже брав участь у конкурсній програмі фестивалю у Карлових Варах. Та змагався за право представляти Україну на “Оскарі”.

Межа

Режисер: Петер Беб’як

Дата виходу: 16 листопада

Україно-словацький фільм про контрабанду між Україною та Словаччиною. Події розгортаються влітку 2007 року, коли через кілька місяців Словаччина має втсупити до шенгену. Робота над посиленням українсько-словацького кордону кипить.

Життя в цьому регіоні ніколи не було легким. Але для Адама – керівника контрабандної злочинної групи, починаються ще важчі часи. Його зраджує діловий партнер, на кордоні з’являється новий товар — наркотики, ще й у чоловіка ростуть борги.

Фільм став найкасовішою стрічкою за всю історію словацького кінопрокату. Це третій фільм, у виробництві якого брала участь Україна і який цьогоріч поїде на “Оскар”.

Правоохоронці розшукують підозрюваного у зґвалтуванні (ФОТО)

На тернопільській сцені з’явилося кладовище (ФОТО)