Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Біля Тернопільського замку зісохли японські сакури (ФОТО)

Тернополяни скаржаться, що дерева, яким немає і року, загинули, оскільки їх не поливали. В управлінні ЖКГ міськради зазначають, ризики того, що дерево не приживеться, або й всохне, є завжди. Навіть при найкращому догляді.

Рожеві каштани біля Ставу “захворіли”
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/rozhevi-kashtani-bilya-stavu-zahvorili-10624352.html

Тернополяни не можуть стверджувати, що дерев не поливали, кажуть у відділі благоустрою та екології управління ЖКГ.

Як пояснює головний спеціаліст відділу благоустрою та екології Тетяна Придача, за всіма саджанцями у Тернополі доглядають: їх поливають та підживлюють. Це стосується і саджанців сакури, які були висаджені в рамках «Року Японії в Україні» в квітні цього року.

– Вже травні вони зацвіли, що свідчить не лише про те, що деревам обрали комфортне місце та доглядали їх, – зазначає Тетяна Придача. – Ризики того, що дерево не приживеться, або й всохне, є завжди.  Той, хто мав досвід висаджування дерев, добре знає, що таке трапляється навіть при найкращому догляді. Є дерева, яким не підходять умови, є інші фактори, що не сприяють росту та розвитку саджанця. Дивує те, що тернополяни охоче критикують комунальників, коли бачать всохлі деревця, при цьому вперто не помічають вандалів, які ламають їх.

В квітні 2017 року Посольство Японії подарувало Тернополю саджанці сакур в рамках 25-річчя дипломатичних відносин між Україною та Японією, в тому числі і Тернополю, пише “20 хвилин”.

У Тернополі невідомі чіплялись до дівчини. Хлопець заступився і потрапив у лікарню

У Тернополі п’яний водій заснув за кермом. Вміст алкоголю у 22 рази перевищував норму (ФОТО)