Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Юна тернополянка стала найкращою серед українок на чемпіонаті світу

Меркушина - 10-та в світі

Другий день Чемпіонату світу з біатлону приніс для вболівальників шквал емоцій – як позитивних, так і негативних. Проте естетичне задоволення від жіночого спринту отримали всі. 

спринтерська гонка ЧС 2017

Сьогодні українську команду представляли чотири спортсменки: Юлія Джима стартувала 15-ю, 23-ю вийшла Анастасія Меркушина, Олена Підгрушна під 53 номером, а от замкнула квартет Валентина Семеренко на 63-й стартовій позиції.

Перше коло Юлія Джима провела в помірному режимі, прийшовши на стрільбу лежачи на десятій позиції за швидкісним показником. На жаль, відстрілятися чисто українка не змогла – пішла на коло штрафу. Другу стрільбу Джима теж відпрацювала з один промахом, сумарно маючи два кола штрафу.

Останній відтинок траси Джима відпрацювала феєрично, виграючи у лідера по 2-3 секунди на кожній контрольній позначці.

Молода Анастасія Меркушина на першій стрільбі відпрацювала ідеально, піднявшись на 9-ту сходинку. Варто зазначити, що першу стрільбу з нулем відпрацювали менше ніж 40 спортсменок. Другий вогневий рубіж Настя відпрацювала знову чисто, вийшовши на четверту сходинку.

На зразок провального, на думку вболівальників, етапу естафети, Олена Підгрушна “застрелилася” – два кола штрафу на першому рубежі. Друга стрільба у тернопільської спортсменки пройшла чисто. Порадувало вболівальників і останнє коло, на якому біатлоністка значно прискорилася.

Своє повернення після затяжної хвороби Валентина Семеренко провела у помірному темпі. Перша стрільба не обійшлася без промахів – 4 з 5-ти в кінцевому результаті. Остання стрільба завершилася із трьома промахами.

В кінцевому результаті українки вибороли такі місця: Анастасія Меркушина, яка стала круглою відмінницею гонки, зайняла десяте місце, Юлія Джима – 22, Олена Підгрушна – 34, Валентина Семеренко – 80 місця.

Зазначу, що заочна заруба за п’єдестал пошани точилася до кінця гонки – від перших стартових номерів Марі Дорен Абер та Лаури Дальмаєр до останніх – Габріели Коукалової та Тіріл Екхоф. Несподіванкою гонки стала Ірина Старих, повернувшись після тривалої допінг-дискваліфікації. Проте остання стрільба з колом штрафу відкинула її в кінець другого десятку.

Чинною чемпіонкою світу у спринтерській дисципліні стала Габріела Коукалова. “Срібло” дісталось Лаурі Дальмаєр, а от “бронза” – молодій Анаїс Шевальє.

Завтра, 11 лютого, о 15:40 на нас чекає спринтерська гонка серед чоловіків.

Христина СЛОТА

У Тернополі в супермаркетах дурять людей (ФОТОФАКТ)

У Тернополі знесли незаконний фіолетовий кіоск (ФОТО)