Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У вихідні, щоб приступити до ікони з Ватикану, паломники очікують по 4-5 годин

Фото Миколи Василечка

На Тернопільщині триває найбільше в історії краю паломництво. За різними підрахунками близько 180 тисяч осіб мали можливість молитовно приступити до Нерукотворного образу Ісуса Христа.


Унікальна святиня прибула в Україну 12 лютого з благословіння папи Франциска Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка та підтримки благодійного фонду Ігоря Гуди «Твори добро».
З 12 до 15 лютого ікона перебувала в одному з храмів Марійського духовного центру у селі Зарваниця. У ці дні поклонитися одній з перших в історії людства ікон прийшло близько 60 тисяч вірян.
З 16 лютого Нерукотворний Спас перебуває у тернопільській Катедрі. За інформацією ternopil.te.ua наразі у головному храмі міста побувало близько 120 тисяч вірян. Люди з’їзджаються з різних куточків України. Також є паломники з сусідніх країн. Найбільший ажіотаж припав на вихідні дні.Віряни для того, щоб молитовно приступити до ікони стоять у черзі по 4-5 годин.
Такої кількості паломників тернопільська Катедра не бачила за всю історію свого існування. На думку тернопільського краєзнавця Тараса Циклиняка «поблизу Катедри могли проводитися багатолюдні зустрічі, паради, але сама Катедра не була “магнітом” десятків тисяч паломників. І лише з переходом тернопільської Катедри до УГКЦ кількість вірян різко збільшилася».
Паломництво до святині з Ватикану у Тернополі буде тривати до 18 години 22 лютого.

У Тернополі нагадають як зберегти гідність і не стати біомасою

Що відбувається в Києві? Сутички, затримання, перші синці?