Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі біля катедри на кілька днів перекриють рух транспорту

У Тернополі на вулицях, що ведуть до Архикатедрального собору, перекриють рух на час перебування в храмі унікальної ікони з Ватикану. Таке рішення прийняли 8 лютого на виконавчому комітеті міської ради.

Як зазначається у рішенні, розглянувши звернення Тернопільсько-Зборівської архієпархії греко-католицької церкви з метою забезпечення охорони реліквії та громадського порядку, забезпечення безпеки дорожнього руху буде часткове перекриття руху транспорту на Майдані Волі. Такі заходи вживаються у зв’язку із тим, що в катедрі з 12 до 22 лютого буде перебувати Ікона Нерукотворного Образу Господа Нашого Ісуса Христа, яка вперше прибуде до Тернополя з Ватикану з благословення Папи Римського Франциска.

Відтак, з 16 до 22 лютого рух тимчасово перекриють на Майдані Волі, вулиці Литопадова, вул. Йосипа Сліпого та вул. Гетьмана Сагайдачного. Дані дії узгоджено зУправлдінням патрульної поліції Тернополя та з єпархією.

Нагадаємо, що Чудотворна ікона Нерукотворного Образу Господа Нашого Ісуса Христа перебуватиме у Зарваниці з 12 до 15 лютого, а в Катедральному соборі УГКЦ у Тернополі – з 16 до 22 лютого.Унікальна ікона буде відкрита для прочан цілодобово.

Галина ТИХА

 

Дорогу Львів-Тернопіль буде ремонтувати фірма, яка «нахімічила» в Шумську?

Мітинг на Дністрі показав потенціал протестного руху. Відео