Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

За нелегальні робочі місця на Тернопільщині поки що не оштрафували жодного підприємця

У середу, 22 лютого, на колегії в облдержадміністрації голова Тернопільської ОДА Степан Барна різко висловився з приводу пікету, який 20 лютого під білим домом влаштували підприємці.

На мітингу, на якому зібралося близько сотні підприємців, пенсіонерів та активістів, висунули до влади конкретні вимоги. Зокрема, вимагали підвищення пенсій, зниження тарифів, проведення реформування, а не здійснення псевдореформ, врегулювання податкового кодексу й скасування гігантських штрафів у 320 та 96 тисяч гривень за неоформлених на підприємствах працівників та недопущення перевірки з інспекції праці на підприємство.

– Поки що в області не оштрафували жодного підприємця, а вони вже вимагають скасування штрафів, – обурився Степан Барна під час засідання колегії. – Але питання навіть не в цьому, а в тому, скільки за січень-лютий цього року було створено робочих місць на Тернопільщині і ця цифра – значна. У 2016 році в області було створено 196 юридичних осіб, за два місяці 2017-го – 266. Така ж ситуація і з фізичними особами і я гадаю, що динаміка має продовжуватися. Легалізація працівників дасть можливість, створити додаткові надходження до місцевого бюджету, 60% ПДФО відраховується в бюджети громад і міст обласного значення. Тепер ця інформація не має стати сигналом для того, щоб не здійснювати перевірок по встановленні фактів порушення законів про працю. Наразі ми дали сигнал для бізнесу, що перевірки будуть пізніше, аби зараз здійснювати інформаційну кампанію. Управління держпраці та фіскальна служба проводять тренінги з питань інформування населення і бізнесу щодо ситуації з випадками не легалізації, тому, вважаю, що ми всі маємо бути зацікавленні у тому, щоб підприємцям не доводилося платити тих штрафів, які вони просили скасувати.

Галина ТИХА

 

Нахабний хабарник прийшов по гроші до квартири “клієнта”

У Тернополі виявили злочинну групу, яка збувала наркотики користувачам соціальних мереж