Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нове “покращення” для тернополян: у місті підняли тарифи на паркування

Сьогодні на виконавчому комітеті Тернопільської міської ради на дві гривні підняли тарифи на місця для паркування в місті. Якщо раніше за годину паркування потрібно було заплатити 4 гривні, то тепер – 6.
паркування тариф тернопільПроект рішення «Про встановлення тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів» вніс на розгляд виконавчого комітету керівник Управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський.

У проекті рішення йдеться про майданчики для платного паркування на Привокзальному майдані, а також на парковках, які обслуговує приватний підприємець Микола Мисенко, а це платні майданчики на вулицях Будного, Шептицького, Острозького, Коперника, 15 Квітня, Живова, на Майдані Волі, на Майдані Мистецтв, на вулицях патріарха Мстислава та Микулинецькій.

– За розрахунками підприємця Мисенка вартість парковки за одну годину має становити 9 гривень за годину, на Привокзальному майдані – 8 гривень за годину. Я пропоную підняти тариф у межах шести гривень за годину. Є спеціальна формула, затверджена Кабінетом міністрів України, згідно з якою проводяться розрахунки. За цією формулою паркувальник сплачує до місцевого бюджету кошти і визначається вона так: мінімальна заробітна плата помножена на площу і на коефіцієнт, який залежить від графіку роботи майданчика для паркування. Якщо мінімальна зарплата піднялася вдвічі, то зрозуміло, що й зростуть, як мінімум на 50%, доходи за місця для платного паркування до місцевого бюджету, тому, власне, й виникло питання про підвищення тарифів. Якщо взяти по цифрах, то за 2016 рік до міського бюджету підприємець Мисенко сплатив 569 тисяч 180 гривень, у 2017 році цей дохід може зрости на 300 тисяч гривень, з Привокзального майдану місцевий бюджет отримав 193 тисячі гривень, – пояснив Ігор Мединський.

У свою чергу міський голова Тернополя Сергій Надал зазначив, що є три вирішення цього питання, а саме: або піднімати тариф до 8-9 гривень за годину, як пропонують паркувальники, або підняти тариф до 6 гривень, як пропонує Управління транспорту, або ж відмовитися від підприємців, які обслуговують майданчики для платного паркування і всі витрати взяти на міську раду. Вирішили, звичайно, що найоптимальніше буде підняти тарифи на дві гривні, тобто з чотирьох до шести.

Галина ТИХА

У центрі Тернополя п’яний водій мірявся силою із патрульними

Заставний отримав у Києві дуже високу посаду