Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чому у Тернополі зростає попит на оренду житла?

Орендувати квартиру в Тернополі можна від 1400 грн на місяць.

житло-орендаЯк стало відомо порталу Domik.ua, попит на довгострокову оренду квартир у Тернополі у літні місяці підвищився.

На думку директора АН «Володар» Володимира Зарудного, причиною цього є зменшення доходів населення, внаслідок чого ті, хто планував купувати власне житло, змушені орендувати квартиру.

Як зазначив ріелтор, найбільшим попитом на ринку довгострокової оренди користуються недорогі одно- та двокімнатні квартири. Серед найпоширеніших вимог до житла — наявність необхідних меблів та холодильника. Багатьох квартиронаймачів також цікавить, чи є у будинку автономне опалення, оскільки більшість власників квартир покладають оплату всіх комунальні послуги на орендарів.

Винайняти квартиру в Тернополі можна від 1400 грн на місяць на околиці міста, але таких пропозицій досить мало. У центрі аналогічне однокімнатне житло економ-класу обійдеться від 2000 грн на місяць. Для порівняння, вартість оренди однокімнатної бюджетної квартири на околиці Полтави становить 1700-1800 грн на місяць .

Ціни на оренду двокімнатних об’єктів на околиці Тернополя стартують від 1800 грн на місяць, в центрі — від 2500 грн на місяць.

Оренда однокімнатної квартири бізнес-класу в Тернополі крштує від 4000 грн в центрі та приблизно на 500 грн дешевше в прицентральних районах міста. Двокімнатна квартира такого класу обійдеться від 5000 грн в центрі та від 4000 грн на околиці Тернополя.

Хто кнопкодавить за народного депутата Олега Барну?

400 вакантних посад пропонують у поліції Тернопільщини