Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільщина не може профінансувати і 10% вартості ремонту дороги на Дубно

Обласна влада повідомила, що з казни Тернопілля виділить тільки 760 тис. грн. Решту з майже 13 млн. грн. збиратимуть по усій області.

дорога-ремонт313 млн. грн. – це лише 10% із 143 млн. грн., які цьогоріч планують витратити на капітальний ремонт дороги Тернопіль-Кременець-Дубно. Решту 130 млн. грн. Тернопіллю мають виділити з державного бюджету за постановою №498, прийнятою Кабміном.

В обласному бюджеті немає на сьогодні майже 13 млн. грн. щоб забезпечити співфінансування цієї дороги.

«Ми розіслали усім населеним пунктам, крізь які проходить траса, прохання про співфінансування, зараз чекаємо на реакцію у прийнятті рішень. 400 тис. грн.. вже відповіли, що дадуть Байківці, 1 млн. грн. з Кременця на сьогодні рішення такі є, а зі Збаражу  планують надати близько 1 млн. грн., з Тернополя 2 млн. грн., а з Тернопільського району – 1 млн. грн., чекаємо, що й інші райони нас підтримають», – розповів директор департаменту фінансів Степан Скибиляк.

Капітальний ремонт дороги Тернопіль-Кременець-Дубно розпочали ще торік. Якщо кошти з держбюджету надійдуть, автошлях відновлять ще на 17,4 км, далі ніж до повороту на Збараж, кажуть дорожники.

«Цьогоріч 3 км ми вже зробили і далі будемо продовжувати ремонт до 302 кілометру дороги. Це по нових технологіях холодної регенерації ми усилили дорожній одяг і вложили 8 см асфальтобетону. Виходить км вартує близько 7 млн. грн., крути-не крути, ми іншого нічого не вигадаємо», – пояснив тимчасово виконуючий обов’язки директора Служби автомобільних доріг в області Володимир Хемій.

Держархбудінспекція влаштувала на Тернопіллі велику антикорупційну чистку

Поблизу Тернополя водій “шістки” збив пішохода