Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернопільській художній школі набір ще триває, але місць дуже мало

Хоч у Тернопільської художньої школи є дві філії – на вул. Медовій,6 і вул. Виговського,13, у них набір не проводитимуть. І лише 50 дітей зможуть вступити у школу на вул. Братів Бойчуків, 3А.

IMG_01922У школах-філіях лише наступного року звільняться місця для однієї групи, адже деякі діти завершать п’ятий рік навчання. Водночас на вул. Братів Бойчуків,3А заяви на вступ уже подали 74 дитини.

Юним художникам пропонують навчатися на відділі образотворчого мистецтва, або ж художнього оздоблення текстилю, по завершенню якого учні зможуть стати модельєрами одягу.

Однак сьогодні діти обирають ті професії, які у майбутньому зможуть постійно приносити дохід – по завершенню навчання у художній школі вони здобувають професії архітектора або ж дизайнера інтер’єру, ландшафту.

Подати заяву на вступ у художню школу на вул. Братів Бойчуків,3А потрібно до 28 серпня включно. З собою потрібно мати щонайменше 5 домашніх творчих робіт, медичну довідку від дільничного лікаря, копію свідоцтва про народження.

«Нам без різниці, у якому стилі і що намалює дитина, головне, щоб їй це подобалось. А може бути, що тільки щось ліпить дитина – то хай приносить такі роботи. Колись я поступав в художню школу і мене запитували: «Що ти любиш малювати?», то я взагалі відповідав: «Коня», – з посмішкою пригадав моменти дитинства і директор художньої школи Євген Чопик.

Тоді як вже 29 серпня об 11:00 відбудеться вступний екзамен. Усі кандидати у художню школу повинні мати з собою аркуш формату А3, пензлики, темперу, акварель чи гуаш, що ближче до душі юним художникам і звичайно ж бути у хорошому настрої.

«За 2 астрономічні години дитина має впоратися, і досвід підказує, що так і є. Краще, щоб у дитини була якась підготовка: або генна, або щоб дитина відвідувала якусь студію, тоді вона буде себе почувати у нас як риба у воді», – зазначив Євген Чопик.

Остаточного рішення міського управління культури і мистецтв ще немає, однак вартість навчання у художній школі коштуватиме близько 120 грн. на місяць, розповів директор закладу.

Світлана ВАСИЛИШИН

У школі діє постійна виставка робіт випускників, тож до вашої уваги кілька, виконаних у різних стилях:

IMG_01899   IMG_01888IMG_0195  IMG_01911  IMG_01944IMG_0190  IMG_0187

 

Тернопільський м’ясокомбінат приємно здивував своєю рекламою (ВІДЕО)

На день міста придбати продукцію Тернопільського м’ясокомбінату можна буде і в парку Національного відродження