Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чому на дороги Тернопільщини виділяють втричі менше коштів, ніж у сусідніх областях

Якщо в інших областях України на ремонт доріг виділяють 500 млн. грн., то у нас лише 100-150 млн. грн. на рік, повідомили в обласній держадміністрації.

дорога-ремонтЦих коштів роками бракує на відновлення основних автошляхів краю. Тому сьогодні обласна влада шукає нових джерел фінансування ремонту доріг.

Першочергово на відновлення шляхів в області можна залучити 93 млн. грн., які мають надійти з фонду регіонального розвитку.

« Наприклад на Івано-Франківщині уже 2 роки поспіль усю суму, яка надходить з фонду регіонального розвитку направляють на ремонт доріг.  Ми запланували використати ці кошти на реалізацію 59 інвестиційних проектів. Однак, якщо ми, на рівні колегії, адміністрації, обласної і районних рад, територіальних громад, вирішимо перенаправити гроші на дороги, я цю дію підтримаю», – зазначив голова обласної держадміністрації Степан Барна.

Окрім того, відновити дороги можна і за кошти, виділені на розвиток територіальних громад. Степан Барна уже повідомив, що буде звертатися до голів об’єднаних громад, аби щонайменше третину з 141 млн. грн., наданих усім громадам, на місцях направили на ремонт доріг як у центрах громад, так і в усіх їхніх населених пунктах.

«Також мені відомо, що за розподілом Міністерства фінансів України і бюджетним комітетом Верховної Ради Тернопільщина має отримати 70 млн. грн. Одночасно ми звернулися до Кабміну, щоб зі 100 млн. грн., які додатково з Тернопільщини перерахували з митних надходжень, нам повернули половину на розвиток дорожньої інфраструктури, як це роблять для прикордонних областей», – додав Степан Барна.

Намагатиметься обласна влада залучити до ремонту доріг і значну частину коштів з 3 млрд. грн., виділених на соціально-економічний розвиток краю. Та чи справді за гроші з усіх цих джерел у 2016 році відремонтують автошляхи Тернопілля ми побачимо тоді, коли нашими дорогами можна буде проїхати.

Світлана КРИЧКІВСЬКА

У Тернополі горів столярний цех. Троє травмованих (ВІДЕО)

Тернопільські вчителі обурені постійними затримками із виплатою зарплати