Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Найважче розпаковувати речі друзів, які загинули…” – волонтерка з Тернопільщини

До Музею російсько-української війни, що діє в Збаражі при штабі Штаб національного спротиву, передають особисті речі загиблих захисників. Нещодавно дружина Героя Марата Бірмана пані Тетяна надіслала речі чоловіка, щоб зберегти про нього пам’ять.

Марат Бірман захищав Україну з 2015-го року (Попасна, Дебальцеве, Луганськ, Світлодарськ, Бахмут, Сіверськ, Соледар, Куп’янськ). Загинув 9 листопада 2023-го року на Харківщині.

“Пишаюсь своїм чоловіком, батьки – сином, його мужністю, силою духу. Не кожен зможе, дивлячись смерті в очі, стояти з побратимами, не боячись за своє життя, рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни. Вічна пам’ять Герою! Слава Україні!” – писала пані Тетяна у петиції щодо присвоєння чоловікові почесного звання Героя України.

Працівники Музею російсько-української війни виставили отримані речі на огляд відвідувачів.

“Мене запитали, що найважче у роботі зберігача фондів музею сучасної російсько-української війни. Я відповіла, що розпаковувати та виставляти у вітрини речі друзів, які загинули… Дружина нашого друга та Захисника України Марата Тетяна Анатоліївна надіслала до нашого музею речі Героя. Деякі з них знову передамо у військо. Думаю, Моня б цього хотів. Деякі вже розміщені в одній з вітрин залу музею… Від усього серця дякуємо вам, пані Тетяно. Ви надзвичайно мужня та сильна жінка. Обіймаю вас всім серцем і запевняю, що ми пам’ятаємо і розділяємо смуток рідних від утрати. Для багатьох із нашої волонтерської родини ваш чоловік був не просто другом, а був і є братом по духу. Світла пам’ять Герою України та вічний спочинок його душі”, – поділилась думками волонтерка, зберігачка фондів Музею російсько-української війни Іванна Гриців.

ВАКС не повернув прокурору справу ексголови Тернопільської облради Михайла Головка

22 письменники – 22 уроки: у ліцеї на Тернопільщині встановили рекорд України