Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

22 письменники – 22 уроки: у ліцеї на Тернопільщині встановили рекорд України

Фото: Суспільне Тернопіль.

У ліцеї Хоросткова на Тернопільщині встановили рекорд України – 22 письменників і письменниць одночасно провели уроки літератури в 22 класах.

Про це Суспільному розповіла директорка ліцею Світлана Дячок.

Урок Зоряни Биндас. Фото: Суспільне Тернопіль.

Дитяча письменниця Зоряна Биндас проводила урок літератури в 1-А класі. Розказувала про свою книжку “Котики-патріотики”. Під час заняття діти розповідали про своїх домашніх тваринок, передаючи по колу іграшку.

“У мене є багато кроликів, один із них називається Ромашка. Ще у мене є біленький песик. Його звати Дружок”, — каже учениця Марія Бриндзей.

“Ми читали книжечку, переказували її, малювали малюнки та знайомились із біографією письменниці й з нетерпінням її чекали”, — розповіла вчителька Ганна Верес.

Фото: Суспільне Тернопіль.

У 8-А класі урок для дітей провела київська письменниця Зірка Мензатюк. Учні відтворили один із епізодів її книжки “Як я зруйнувала імперію”.

“Школярі вибрали з моєї повісті уривок зачитали, підготували сценки. Я не наважуюсь читати, бо нудно, коли очі опущені в книжку, але прозвучав невеликий уривок. А ще діти і пісні співали, і згадували події, які тут були”, – зазначила письменниця.

Гроші на реєстрацію рекорду виділив місцевий підприємець.

“Якраз до Шевченківських днів принагідно вирішили втілили цю ідею в життя. На підготовку нам залишався лише місяць. Зателефонували письменницям і письменникам, яких захотіли бачити в закладі освіти. Нині вони провели 22 уроки з учнями та ученицями”, – розповіла директорка ліцею № 1 у Хоросткові Світлана Дячок.

“Найважче розпаковувати речі друзів, які загинули…” – волонтерка з Тернопільщини

Без мами залишилися двоє дітей. Передчасно обірвалось життя жінки з Тернопільщини