Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Зламують масово акаунти: тернополянин думав, що допомагає знайомому і втратив 10000 грн

Зламавши акаунт, шахраї надсилають онлайн-друзям приватні повідомлення з проханням позичити кошти. Будьте пильними, отримавши таке сповіщення.

У таку аферу потратив тернополянин, який в соцмережі отримав від знайомого прохання терміново позичити гроші та переказав невідомим 10 тисяч гривень зі своєї банківської картки. Як з’ясувалося в подальшому, невідома особа зламала сторінку знайомого, який начебто потребував допомоги, і надіслав від його імені неправдиве повідомлення.

За фактом шахрайських дій розпочато кримінальне провадження (ст. 190 Кримінального кодексу України). Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття шахрайтсва.

Поліцейські вкотре застерігають жителів області бути пильними та завжди перевіряти інформацію. У жодному разі не перераховуйте кошти на невідомі вам рахунки. Насамперед, зв’яжіться особисто з людиною, яка звернулася до вас за допомогою. Якщо не вдалося цього зробити, то напишіть спільним друзям у соцмережах і запитайте, чи не отримували вони схожих повідомлень від людини, яка просить у вас фінансову допомогу.

Щоб запобігти зламу сторінок у соцмережах, створюйте складні та унікальні паролі для кожного облікового запису, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Встелили шлях тюльпанами: тернополяни на колінах зустріли Героя

Азербайджанець приїжджав на Тернопільщину із підробленими документами