На Тернопільщині шахраї пропонують оформити грошову допомогу: подробиці

Пропонують оформити грошову допомогу через Інтернет, вказавши банківські дані? Обережно – це може бути шахрайство.
Понад 32 тисячі гривень втратив житель Збаразької громади, намагаючись оформити грошову допомогу онлайн. Поліцейські встановлюють обставини афери.
Зі слів потерпілого, в месенджер йому надійшло повідомлення про можливість оформити грошову допомогу від міжнародної організації. Він перейшов за вказаним у сповіщенні посиланням на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання виплат та ввів там дані своєї банківської картки. Після чого отримав сповіщення про списання коштів з рахунку.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.
Поліцейські вкотре застерігають жителів краю від такого шахрайства. Не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Тримайте в секреті: тризначний номер на звороті картки; пін-код до картки; логін та пароль до інтернет-банкінгу; коди банків та мобільних операторів. Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел, а не у месенджерах та соцмережах.
У разі підозри шахрайських дій, блокуйте картку та телефонуйте на лінію 102.
Відділ комунікації поліції Тернопільської області
Віталій Чемерис

This website uses cookies.