Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

З’явилися нові можливості для отримання грантів на сади

В Україні планують розширити умови надання урядових грантів за програмою єРобота на  розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства.

Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

В Мінагро пропонують з 1 січня змінити умови щодо висадки та облаштування насадження на земельній ділянці або на суміжних ділянках.

Згідно з новими нормами:

  • гранти надаються для висадки та облаштування насадження на земельній ділянці або на суміжних земельних ділянках, загальна площа яких становить від 1 до 25 га;
  • допускається розташування між земельними ділянками господарських шляхів, прогонів, полезахисних лісових смуг та інших захисних насаджень, річок, струмків, каналів, лісосмуг, рослинних смуг, дерев, стежок, рівчаків, ярів, заболочених земель.

Інформацію аграріям необхідно врахувати при розробці проєкту висадки насаджень, якщо вони планують звернутися за отриманням гранту в 2024 році. Слід зазначити, що відповідна урядова грантова програма діє з 1 липня 2022 року і передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг – можливість для кожного бажаючого створити чи розвивати власний бізнес за напрямками «Своя справа»,  «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень».

У Зборові донька після смерті матері ще дев’ять місяців отримувала її пенсію

Пентагон оголосив про нову військову допомогу для ЗСУ