Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В США готуються заборонити TikTok

Комітет із закордонних справ Палати представників Конгресу США проголосував за проєкт закону, який надає президенту Джо Байдену повноваження заборонити китайську соцмережу TikTok в США.

Про це повідомляє Reuters.

Законодавці проголосували 24 проти 16 за схвалення заходу щодо надання адміністрації нових повноважень щодо заборони TikTok, що належить ByteDance, якою користуються понад 100 мільйонів американців, а також інших програм, які вважаються загрозами безпеці.

“TikTok — це загроза національній безпеці… Настав час діяти/ “Будь-хто, хто завантажив TikTok на свій пристрій, надав Комуністичній партії Китаю доступ до всієї своєї особистої інформації. Це шпигунська куля в їхніх телефонах”, — сказав член Конгресу Майкл МакКол, голова комітету від Республіканської партії, який виступив автором законопроекту.

Демократи виступили проти законопроекту, заявивши, що він поспішний і вимагає належної перевірки шляхом обговорення та консультацій з експертами.

Законопроєкт не вказує, як діятиме заборона, але надає Байдену право забороняти будь-які транзакції з TikTok, що, у свою чергу, може перешкодити будь-кому в Сполучених Штатах отримати доступ або завантажити додаток на свої телефони.

Також законопроєкт вимагатиме від Байдена накласти заборону на будь-яку юридичну особу, яка “може” передавати конфіденційні персональні дані організації, яка перебуває під впливом Китаю.

Тернопільські рятувальники отримали 10 нових пожежних машин (ФОТО)

Вакарчук зібрав понад 3 мільйони фунтів на концерті в Лондоні