Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Верховний Суд скасував рішення судів у справі про звільнення керівника Держпродспоживслужби у Тернопільській області

Верховний Суд України 2 березня скасував рішення судів двох інстанцій у справі щодо звільнення з посади керівника Управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області Василя Хомінця. Тепер справу направлено на новий розгляд в Тернопільський окружний адмінсуд.

Про перебіг справи та рішення Верховного суду України у соцмережі повідомив адвокат позивача Віталій Сідоров.

“Постановою Верховного Суду від 02.03.23 задоволено касаційну скаргу в інтересах Хомінця В.П. про скасування рішення Тернопільського окружного адміністративного суду та постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду, якими відмовлено у задоволенні позову про поновленні на посаді начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.
Справу направлено на новий судовий розгляд в Тернопільській окружний адміністративний суд, – повідомив у Facebook адвокат.
Суть справи: за результатами проведення щорічного оцінювання результатів виконання завдань державним службовцем, який займає посаду державної служби категорії «Б» або «В», за 2020 рік, Хомінцю В.П. була виставлена негативна оцінка, що підтверджується Висновком щодо оцінювання результатів службової діяльності.
Па підставі вищевказаного висновку щодо оцінювання результатів службової діяльності Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів було видано наказ Держпродспоживслужби від 11.12.2020 № 436-к «Про звільнення Хомінця В.П.», згідно якого позивача було звільнено з посади начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області у зв`язку з отриманням ним негативної оцінки.
Судами першої та апеляційної інстанцій не надано правової оцінки відповідності законодавству проведеної процедури оцінювання та результатів оцінювання за критеріями виставлення балів.
При цьому суди попередніх інстанцій при вирішенні спору вказали на дискреційність повноважень відповідача щодо визначення та виставлення оцінки за виконані завдання.
Верховний Суд звернув увагу, що виходячи з практики Європейського Суду з прав людини надання правової дискреції органам влади у вигляді необмежених повноважень є несумісним з принципом верховенства права і закон має з достатньою чіткістю визначати межі такої дискреції, наданої компетентним органам та порядок її здійснення, з урахуванням законної мети даного заходу, щоб забезпечити особі належний захист від свавільного втручання (рішення у справі «Волохи проти України» від 02.11.2006, рішення у справі «Malone v. United Kindom» від 02.08.1984)”

Василь Хомінець, який в 2013-2015 роках очолював Тернопільську обласну раду,  у соцмережі лаконічно прокоментував рішення Верховного суду:

“СПРАВЕДЛИВІСТЬ Є – І за неї варто БОРОТИСЯ !!!”

Тернопільська бригада під Бахмутом взяли в полон п’ятьох росіян (ВІДЕО)

На Тернопільщині дають 100 тисяч на власну справу