Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Бронза – від Романчука і поразка – від Світоліної: підсумки сьогоднішнього дня на Олімпіаді і анонс 30 липня

Mykhailo Romanchuk of Ukraine stands on the podium after receiving his bronze medal in the men's 800-meters freestyle final at the 2020 Summer Olympics, Thursday, July 29, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Matthias Schrader)

Вдруге на нинішній Олімпіаді (після Дар’ї Білодід) український спортсмен виграє нагороду і не задоволений її якістю. Мова про бронзову медаль плавця Олександра Романчука на дистанції 800 метрів вільним стилем. Він, очевидно, приміряв собі вже чемпіонство, але, на жаль, суперники виявилися сильнішими саме в цей конкретний день олімпійського фіналу. Тепер всі амбіції – на коронні 1500 метрів.

Mykhailo Romanchuk of Ukraine stands on the podium after receiving his bronze medal in the men’s 800-meters freestyle final at the 2020 Summer Olympics, Thursday, July 29, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Matthias Schrader)

А ось тенісистці Еліні Світоліній тепер треба докласти зусиль, щоб здобути навіть бронзу. Вона поступилася в півфіналі чешці Вондрушевій у двох сетах. Було видно, що Еліна після чотирьох виснажливих матчів на спеці, не дуже добре готова фізично, чим і скористалася суперниця. Бронзовий фінал Еліни – в суботу.

А з позитивних моментів дня відзначимо перемогу в 1/8 фіналу боксера Олександра Хижняка. У ваговій категорії до 75 кг він очолює олімпійський рейтинг, отож, налаштовується лише на перемогу. Вирішальні бої для Олександра заплановані ближче до фінішу Ігор.

За кого вболівати завтра? Насамперед — за нашу команду в чоловічій шпазі з новоспеченим призером Олімпіади Ігорем Рейзліним. Вона стартує на стадії чвертьфіналу, а перший суперник – сильна команда Китаю. Поєдинок розпочнеться о 5.25.

Повболіваємо і за іншу олімпійську призерку Токіо Олену Костевич у стрільбі з пістолету на 25 м. Вона буде долати другу половину кваліфікації (старт о 3.00), а якщо впорається з завданням, то змагатиметься у фіналі о 8.00.

Є надія і на представника суперважкої категорії в дзюдо Якова Хаммо. Він розпочинає змагання з 1/8 фіналу, поєдинки якої стартують близько 6.30. А о 14.40 на старт кваліфікаційного запливу на 1500 метрів вийде Михайло Романчук.

Довідка коштувала 100 гривень: викрито трьох тернополян, які виготовляли фальшиві довідки на Covid -19

Світло у кінці пандемії: в «АТБ» підвели підсумки першого півріччя