Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Жителька Тернопільського району очікувала на допомогу і втратила 32000 грн

На початку квітня 39-річна жінка отримала телефонний дзвінок від невідомої особи, яка повідомила їй, що вона увійшла до списку на отримання державної матеріальної допомоги.

Співрозмовниця пояснила умови, за яких можна отримати 6500 гривень на електронний гаманець.

Під час розмови дзвінюча “перевірила” особисті дані жінки і запросила її продиктувати номер, який мала отримати в СМС-повідомленні. Жінка виконала всі вимоги і почала чекати на обіцяну допомогу.

Через деякий час вона спробувала перевірити, чи надійшли кошти, але зайти в банківський мобільний додаток не вдалося. Зателефонувавши на гарячу лінію, жінка дізналася, що її рахунок порожній, а сторонні особи вкрали 32321 гривню з її електронного гаманця.

Потерпіла звернулася за допомогою до правоохоронців. Під час розслідування кіберполіція встановила, що номер, з якого здійснювався дзвінок, пов’язаний з 181 схожими випадками обману.

Слідство триває.

Зловмисники використовують схему обіцянки отримати 6500 гривень від держави, хоча програма допомоги вже припинила свою роботу.

“Ми закликаємо вас бути обережними: не відвідуйте сумнівні сайти, не вводьте особисті дані на незнайомих веб-ресурсах, використовуйте захищене з’єднання HTTPS, не передавайте логіни та паролі від банківських додатків, інформацію про кредитні картки або електронні адреси на сумнівних ресурсах”, – повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Мінливий квітень: коли в Україну повернеться тепло?

Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу